De ce să alegeți mobilier de baie modern?

Reading Time: 3 minutes

Dacă te gândești să schimbi mobilierul din baia ta și nu te poți decide ce still este cel mai potrivit pentru decor, mobilierul modern de baie este, fără îndoială, o alegere excelentă. Aceste tipuri de băi se caracterizează prin a fi mobilier cu stil de design în care există linii curate și funcționale, care adaugă acea notă minimalistă și sofisticată, în același timp, ideală pentru orice tip de decor.

Unul dintre principalele motive pentru care mobilierul modern de baie este atât de popular nu are de-a face doar cu faptul că este atrăgător din punct de vedere vizual, ci și că devine alegerea perfectă pentru băile cu spațiu redus. Cu alte cuvinte, fiind mobilier de baie cu linii care permit luminii să treacă prin ele, creează senzația de eliberare a spațiului, pe lângă realizarea unui mediu mult mai plăcut, proaspăt și aerisit.

Mobilierul modern se regăsește într-o gamă variată de nuanțe, predominant alb, nuc și gri. Există o tendință foarte puternică de a folosi mobilier de baie suspendat, deoarece acesta este mai ușor de curățat, pe lângă faptul că economisește o cantitate mare de spațiu, ca să nu mai vorbim că se realizează un decor complet unic și original. Este apreciat, de exemplu, mobilierul de baie suspendat cu chiuvetă integrată, care vine și cu două sertare și o ușă. Acest tip de mobilier modern de baie elimină necesitatea amplasării de mobilier suplimentar pentru depozitarea prosoapelor, a produselor de curățenie și igienă personală. Cu alte cuvinte, este mobilier de baie complet funcțional care ajută la maximizarea spațiilor, contribuind în același timp la îmbunătățirea semnificativă a decorului. Există și mobilier de tipul celui cu blaturilor suspendate cu chiuvetă în formă de lavoar, precum și sertare în partea inferioară, îmbinând albul cu gri închis. Sunt într-o mare varietate de stiluri, culori și modele, ceea ce înseamnă că veți găsi cu siguranță exact tipul de mobilier de baie modern de care aveți nevoie.

Alături de marea sa frumusețe estetică și simplitatea în design, mobilierul modern de baie este un pariu sigur pentru a face din baie una dintre zonele preferate ale casei. În plus, nu trebuie să uitați că acest tip de mobilier de baie nu necesită modificări, este ușor de instalat și, datorită faptului că majoritatea îndeplinesc o dublă funcție, nu este necesară o cantitate mare de mobilier suplimentar. Acest lucru se traduce în cele din urmă într-o baie care arată și se percepe mult mai spațioasă, arată aerisită și complet originală, perfectă pentru cei care și-au dorit întotdeauna baia visurilor lor.

O parte din ceea ce numim decor și care influențează atractivitatea unei camere este iluminarea acesteia. O mare varietate de posibilități de iluminare vă poate ajuta să configurați stilul băii fără nicio problemă, realizând acel sentiment de curățenie, relaxare și bunăstare care se așteaptă de la o baie modernă.

Iluminarea băilor este deosebit de importantă atunci când nu este suficientă lumină naturală, lucru care din păcate se întâmplă în multe băi. Pentru diferitele activități în baie, este necesar să existe surse de lumină din diverse unghiuri și cel mai bine este să combinați lumina artificială cu lumina naturală, generală și funcțională. Această combinație va asigura băii iluminatul necesar fiecărei activități.

Obiectivul iluminării generale este de a obține cea mai mare cantitate de luminozitate și de a arăta cât mai natural. Spoturile cu halogen amplasate pe tavan sunt cea mai bună opțiune. Acest tip de lumină împreună cu lumina naturală vor face ca baia să vibreze de o iluminare perfectă. Lumina funcțională se bazează pe puncte de lumină specifice care pot servi la iluminarea activităților precum bărbierit, machiaj, epilare. În funcție de dimensiunea băii, poate fi necesar să amplasați mai multe sau mai puține puncte de lumină, astfel încât să nu rămână spații neluminate. Spre exemplu, se optează adesea pentru iluminatul oglinzii de baie, sau a dușului, căzii sau la măsuței de toaletă, urmărind putere în iluminare, dar fără a deveni deranjant.

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: