Eliminarea alunițelor – motive estetice sau motive medicale

Reading Time: 3 minutes

Posibil că, nu o dată, v-ați întrebat dacă acea aluniță inestetică sau neg care iese în evidență undeva pe corp poate fi îndepărtată. Sigur că există o soluție! Deși verucile și alunițele benigne nu ridică niciun tip de problemă de sănătate, este adevărat că în funcție de ceea ce sunt sau de unde se află, pot provoca o problemă estetică care, din fericire, poate fi rezolvată.

Este indicat să fiți atenți la produsele care pretind că îndepărtează alunițele. Acest lucru este foarte periculos, deoarece nu știți dacă vă confruntați cu o aluniță care poate fi malignă și încercați să o eliminați cu un produs care poate fi dăunător pentru pielea dumneavoastră. Se găsesc pe internet recomandări privind utilizarea diferitelor tipuri de uleiuri, spre exemplu uleiul de arbore de ceai pentru îndepărtarea verucilor, însă puțin se vorbește despre iritațiile pe care le poate provoca pe piele dacă este folosit pe o perioadă prelungită. Dacă se aplică pe un neg de pe față, pielea se înroșește după aproximativ 3 zile fără ca acest lucru să asigure, deloc, îndepărtarea negului.

O aluniță sau un neg este același lucru? Cunoașterea diferenței dintre o aluniță și un neg este foarte importantă pentru a evita aplicarea tratamentelor la domiciliu care pot înrăutăți situația. O aluniță este un grup de celule numite melanocite care sunt de obicei maro sau negre și pot apărea oriunde pe corp. De obicei apar înainte de vârsta de 20 de ani și majoritatea sunt benigne. În schimb, verucile sunt leziuni virale cauzate de virusul papiloma uman (HPV). Acești negi au manifestări clinice diferite în funcție de locul în care se manifestă: negi palmari și plantari, veruci genitale (condiloame), etc. Majoritatea alunițelor nu au nevoie de nici un tratament. Unele alunițe, în special cele proeminente, chiar dacă sunt normale, tipice, pot fi înlăturate din considerente estetice sau pentru că sunt frecvent traumatizate, zgâriate, lovite, tăiate la bărbierit. În ceea ce privește alunițele atipice, acestea pot fi doar urmărite, atât clinic cât și microscopic sau excizate (chirurgie dermatologică). Excizia este o procedură chirurgicală minoră care este realizată sub anestezie locală. Pentru confortul pacientului se poate folosi anestezie prealabilă cu cremă.

Prin urmare, în ciuda necesității de a elimina rapid alunițele și negii, este necesar să mergeți la un specialist dermatolog. Cel mai important este să faceți un diagnostic dermatologic pre-chirurgical corect pentru a evita problemele pe viitor.

De ce este important să se stabilească un diagnostic precis? Primul pas pentru a efectua un tratament de succes este acela de a pune un diagnostic corect al acelui neg sau aluniță. Există diferite leziuni dermatologice care se pot prezenta sub formă de leziuni în relief pe piele, atât benigne, cât și maligne. De multe ori ceea ce numim alunițe sau veruci pot avea diagnostice diferite și, prin urmare, tratamentul va fi foarte diferit în fiecare caz. În unele cazuri poate fi vorba chiar leziuni maligne precum melanomul sau carcinomul bazocelular, care se pot prezenta clinic sub formă de negi. Prin urmare, este important să mergeți la un dermatolog înainte de a efectua o intervenție. La clinica dermatologică Hebra Dermatologie se pun diagnostice precise prin dermatoscopie (dermatoscopia este analiza microscopică, până la o magnificare de 40 ori, a alunițelor și permite evaluarea în detaliu a celulelor / melanocitelor și a modului în care sunt aranjate) care permit specialiștilor dermatologi să scoată o aluniță în siguranță. Specialiștii Hebra Dermatologie sunt experimentați în chirurgia dermatologică, având peste 10 ani experiență în domeniu. Medicii din această clinică au în portofoliu peste 3000 de operații, doar în ultimii 8 ani efectuate în Departamente de Dermatologie din Marea Britanie. Toate acestea reprezintă o garanție că Hebra Dermatologi oferă unele dintre cele mai sigure tratamente pentru alunițe.

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: