8 Moduri în care îți distrugi hainele, fără ca măcar să realizezi!

haine la moda
Reading Time: 5 minutes

Deși fiecare articol vestimentar vine însoțit de specificații referitoare la modul în care trebuie îngrijit, puțini sunt cei care chiar verifică eticheta. De asemenea, dincolo de indicațiile clasice, mai sunt câteva lucruri pe care nu ni le spune nimeni și pe care ajungem să le învățăm „pe propria piele”.

Adevărul este că nimeni nu se naște învățat… și nu există profesor mai bun ca greșeala!

Astfel, în proba de astăzi a concursului Superblog, cei de la ANSWEAR.ro m-au provocat să vă vorbesc despre secretele pe care le cunosc eu cu privire la îngrijirea hainelor și a încălțămintei. Așa că am decis să împărtășesc cu voi câteva lucuri pe care le-am învățat și eu în procesul meu de transformare în gospodină.

Gătitul fără șorț

O greșeală incredibilă pe care am repetat-o ani la rând și pe care sunt convinsă că multe fete o fac este aceea de a găti fără șorț!

La TV observăm mereu gospodine care își potejează rochiile elegante, sau orice ar purta, cu un șorț. Și poate ni se pare exagerat. Realitatea este că șorțul de bucătărie nu reprezintă doar un simbol de identificare, ci este un obiect care are menirea de a ne salva hainele.

Indiferent că faci supă de roșii, paste sau pizza, șansele de a te alege cu urme (stropi) de făină, suc sau chiar sare pe tine… sunt maxime! Astfel, șorțul este ca un scut care ține grăsimea și tot ce mai folosești la gătit departe de îmbrăcămintea ta! Așa te asiguri că protejezi țesăturile și poți purta bluza preferată fără să te gândești că o vei distruge prin prea multe spălări!

Atârnarea hainelor care trebuie, de fapt, împăturite!

Când dulapurile vin dotate cu mai multe spații pentru umerașe decât rafturi, poate fi extrem de tentant să atârni pulovere sau alte haine de damă grele.

pulover, haine de dama, femei,
Sursa foto: answear.ro

Totuși, ce am învățat în ultimii ani este că atârnarea puloverelor mari și voluminoase va duce la întinderea și chiar deformarea lor. Din acest motiv cel mai indicat este să le pui pe rafturi sau în coșuri / cutii de depozitare. Acest lucru este valabil mai ales vara, când cu siguranță nu le vei folosi!

Despachetarea hainelor imediat ce ai venit dintr-o călătorie

De regulă când venim din călătorie nu prea avem chef să despachetăm. Eu, una, recunosc că au fost momente când lăsam geamantanul cu zilele nedesfăcut. Totuși, ce nu luam în considerare era faptul că transpirația și mizeria sunt cei mai mari inamici ai hainelor noastre.

După o călătorie cu siguranță vor exista și haine murdare în bagaj. Chiar dacă obișnuiam să le pun separat de cele curate, asta nu înseamnă că transpirația din ele nu afecta țesăturile.

Am făcut asta până într-o zi când am citit undeva, într-o revistă, că bacteriile intră în țesătură și se înmulțesc ăn prostie. Așa hainele ajung să se decoloreze, să capete un miros care iese cu greu la spălat și să nu mai aibă textura de altă dată.

Același lucru este valabil și pentru geanta de la sală! Așa că imediat ce ajungi acasă nu uita să îți despachetezi treningul Adidas și restul accesoriilor, ocupându-te de ele imediat!

femeie purtand trening adidas
Sursa foto: answear.ro

Așezarea hainelor de piele în apropierea ferestrelor

Soarele este cel mai mare inamic al hainelor de piele. Din acest motiv este bine să le ții cât mai departe de lumina directă a soarelui. Asta dacă nu cumva îți dorești să ai haine deshidratate, decolorate și pline de crăpături!

imbracaminte de piele
Sursa foto: answear.ro

De asemenea, este contraindicat să păstrezi hainele de piele aproape de calorifer. Nici căldura excesivă nu le este pe plac, uscându-le și crăpându-le!

Spălarea rufelor cu fermoar

Un alt lucru pe care l-am învățat din prea multe greșeli a fost că atunci când am haine cu fermoar este important ca acestea din urmă să fie ridicate.

Nu de puține ori m-am trezit cu haine agățate în fermoar. De asemenea, în timpul spălării multe bluze finuțe mi-au fost deșirate. Vinovatul era tot fermoarul.

Tot astfel am ajuns să spăl blugii pe dos. În trecut când vedeam acest obicei la alții mă uitam nedumerită. Acum am înțeles că de fapt problema era fermoarul care distrugea orice prindea. În plus, aceasta este cea mai bună modalitate de a păstra culorile blugului vii cât mai mult timp!

Așa că data viitoare când îți pui la spălat blugii Levi’s, amintește-ți să ridici fermoarul și, eventual, să îi întorci și pe dos!

Sursa foto: answear.ro

Prea mult detergent în mașina de spălat

Am avut multă vreme această problemă. Pentru că nu stăteam să cântăresc hainele, preferam să torn mai mult detergent sau balsam decât era nevoie. Până la urmă… îmi doream haine parfumate!

Totuși, atunci când pui prea mult detergent te trezești cu haine care nu sunt clătite suficient. Și chiar dacă nu este observabil pentru ochi, reziduurile distrug țesăturile!

Verificarea buzunarelor înainte de a pune hainele la spălat

Poate ți se pare că acest punct este exagerat. Realitatea, însă, este că de multe ori ignoranța ne costă scump. Uneori, din grabă, uităm să căutăm șervețelele, banii și orice mai ținem prin buzunare. Așa ne alegem cu o mulțime de scame de hârtie pe tot ce se afla în cuvă în acel moment.

De asemenea, acest prost obicei de a nu verifica buzunarele are efecte tragice și asupra mașinii de spălat!

Folosirea uscătorului

Iubesc uscătorul de rufe. Și chiar dacă nu îmi place să recunosc, realitatea este că până să îl înțeleg am distrus foarte multe haine. Deși ne ajută să scăpăm de scame și de întinsul rufelor, uscătorul nu trebuie folosit în exces.

De exemplu, bustierele sport și pantalonii din spandex nu se bagă în uscător, pentru că riscăm să le găsim deformate. De asemenea, încălțămintea se micșorează și se strânge.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru hainele tale este să acorzi atenție temperaturii de uscare. Dacă nu poți alege temperatura, verifică programele în manual.

Așadar, pentru a avea haine frumoase pentru cât mai mult timp nu este suficient să investești într-un detergent scump. Sunt lucruri mult mai simple pe care le poți face. Acestea de sus sunt câteva dintre ele.

Însă, mai important de atât… nu uita să verifici mereu eticheta!

Inclusiv păturile și prosoapele au indicații clare de spălare!

PS: Și nu te hazarda să amesteci haine albe, negre și colorate! Respectă regula de spălare selectivă!

Sursa foto copertă: answear.ro

About Author

2 thoughts on “8 Moduri în care îți distrugi hainele, fără ca măcar să realizezi!

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: