Tot ce trebuie sa stii despre robotii de piscina

roboti pentru curatarea piscinei
Reading Time: 2 minutes

Un robot piscina curata peretii, fundul bazinului si linia de apa, indepartand cu succes algele, bacteriile sau alte resturi depuse in timp.

Daca pentru curatarea jacuzzi-ului, colturilor piscinei, a zonei scarilor si a revarsarilor putem folosi aspiratoare de mana care capteaza cu usurinta pietrisul, frunzele, insectele si praful, pentru piscinele mai mari mai potriviti sunt robotii de piscina automati.

Pe langa faptul ca functioneaza atat pentru piscinele supraterane, cat si pentru cele ingropate, de orice forma, intretinerea lor este foarte simpla, prin clatirea si uscarea cosului de filtru. Dotati cu perii active, robotii automati indeparteaza murdaria depusa pe fundul si peretii piscinei rapid si eficient.

Robot piscina pentru curatarea automata. Caracteristici functionale

  • Robotul automat pentru piscina se conecteaza la skimmer printr-un furtun si foloseste puterea de aspiratie creata de pompa piscinei, aspirand murdaria sau alte resturi.
  • In functie de model si de forma piscinei, acest tip de aspirator are o eficienta de pana la 98%, operand fara efort chiar si in piscina acoperita cu prelata. O eficienta maxima in procesul de curatare se obtine indeosebi la piscinele construite cu mici curburi intre radier si pereti. In caz contrar, se poate interveni cu o curatare manuala in locurile mai greu accesibile precum scarile piscinei sau zonele expuse turbulentelor.
  • Este prevazut cu cicluri prefigurate de curatare ce includ peretii, podeaua si linia apei, aspirand murdaria de pe fundul si peretii piscinei pe care filtrul nu le poate curata in profunzime.
  • Pe langa preluarea unor sarcini ingrate ce tin de curatarea si intretinerea piscinei, robotii automati pot crea o recirculare suplimentara a apei, indeosebi in punctele statice, astfel ca aportul de apa tratata in aceste zone reduce posibilitatea formarii coloniilor de alge, si asta, fara a fi marita cantitatea de substante chimice.
  • Prin curatarea in mod constant a piscinei, aceasta nu se va inverzi, iar apa nu va necesita o limpezire prin clasicul tratament de clorinare soc. Pe langa economisirea substantelor chimice de reechilibrare a apei, frecventa spalarii filtrului este si ea redusa, avand in vedere faptul ca murdaria va fi retinuta intotdeauna de filtrele proprii ale unui astfel de robot piscina.
  • Alte functii pe care un robot de curatat piscina le poate avea constau in masurarea temperaturii apei, identificarea configuratiei piscinei pentru optimizarea miscarilor si timpului de curatare, controlul remote prin intermediul unei aplicatii, senzor de presiune, aspiratie ciclonica constanta prin intermediul careia creeaza un vortex puternic ce transforma impuritatile din filtru.
  • Datorita functiei sale speciale ce permite extragerea rapida din piscina, robotul este foarte usor de scos din piscina. Atunci cand este indepartat din bazin, apa se scurge extrem de repede pentru a nu creste greutatea aparatului de curatare robotizat.

Un robot piscina poate aduce beneficii financiare pe termen lung care sa amortizeze costul initial, economisind apa, energie si substante chimice. Functioneaza independent de sistemul de filtrare al piscinei, filtreaza singur apa, previne infundarea, indeparteaza cu succes murdaria si resturile fara a le depozita in sistemul de filtrare al bazinului.

Totalpool.ro ofera solutii complete pentru piscine si saune destinate igienizarii, curatarii, aspirarii si mentenantei, adaptate oricarui buget, de la roboti automati pana la clor sau alte chimicale, devenind un partener de incredere pe termen lung.

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: