Balustrade din inox sau din sticlă?

balustrade
Reading Time: 2 minutes

Balustradele din oțel inoxidabil și sticlă sunt cele care folosesc cele mai populare materiale ale secolului XXI. Asta datorită rezistenței și durabilității ridicate, dar mai ales datorită frumuseții și versatilității acestora, fapt ce permite crearea atât a unui stil modern cât și a unuia clasic. Balustradele sunt considerate ca fiind cel mai important element de siguranță, atât pentru scări cât și pentru balcoane sau terase. 

Desigur că, pentru realizarea balustradelor puteți alege dintr-o mare varietate de materiale, care asigură protecție. Aceste materiale au o durabilitate mare și printre ele se numără sticla, lemnul, inoxul, aluminiul și PVC-ul, printre altele.

Atât sticla cât și inoxul sunt materiale excelente pentru proiectarea balustradelor, de aceea devine dificilă luarea unei decizii, când vine vorba de a alege una sau alta. Deși ambele sunt materiale foarte bune, pentru a lua cea mai bună decizie, încercați să faceți o comparație a caracteristicilor lor. 

Balustradele din sticlă sunt ideale pentru toate tipurile de design modern sau clasic. Ele scot în evidență cele mai importante caracteristici ale mediului, datorită frumuseții și rezistenței lor ridicate. Intrarea luminii prin sticlă este una dintre cele mai interesante caracteristici ale acestui material. Creează senzația de spații mai luminoase și oferă o estetică mai largă și mai curată, fiind în același timp și foarte ușor de întreținut. Perfecte pentru terase, grădini, scări interioare și mai ales pentru balcoane, balustradele din sticlă se potrivesc perfect cu un decor minimalist și oferă un stil elegant și inovator. Sunt ideale pentru balcoane, deoarece permit o vedere totală de la balcon fără a renunța la consistența unei balustrade de siguranță. Astăzi, cel mai adesea, balustrada din sticlă este folosită pentru un aspect modern al spațiului. Însă datorită flexibilității sale, sticla poate fi modelată (prin tehnici care îi oferă rezistență și siguranță ridicate) astfel încât să se adapteze perfect într-un stil clasic, așa cum a fost folosită în vremurile străvechi. 

Deși au cea mai mare popularitate, balustradele din sticlă pot avea un cost mai ridicat, în comparație cu alte materiale. Însă trebuie avut în vedere faptul că sticla poate fi refolosită, nu putrezește, nu ruginește, nu dăunează mediului. Altfel spus, durabilitatea balustradelor din sticlă, securitatea și întreținerea le fac mai ieftine în timp.

Balustradele din oțel inoxidabil sunt ideale pentru mediile clasice și de afaceri. Având în vedere rezistența lor la coroziune și căldură, balustradele din oțel inoxidabil sunt perfecte pentru a fi amplasate în exterior, fiind extrem de durabile în aceste medii în aer liber. Oțelul inoxidabil permite crearea de balustrade complexe utilizate în general în locuri înalte, cum ar fi balcoane situate la niveluri înalte și scări înalte, oferind un nivel suplimentar de încredere datorită durității metalului. Ca și cea din sticlă, balustrada din inox este ușor de curățat și întreținut.

Din cele mai vechi timpuri, metalul a fost unul dintre cele mai utilizate materiale de către om, deoarece este flexibil și poate fi turnat pentru a crea structuri și balustrade cu un nivel ridicat de detaliu și frumusețe. Balustradele din oțel inoxidabil au, în general, un cost redus în comparație cu rezistența și durabilitatea lor. Prețul este de obicei puțin mai mare decât balustradele din sticlă deoarece procesul de realizare a balustradelor din inox este mai laborios, de mai lungă durată.

Acestea fiind spuse, prin comparație, atât sticla cât și inoxul sunt materiale bune de înaltă calitate, rezistență și frumusețe, care pot fi folosite în diferite medii, în stiluri diferite, clasic sau modern.

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: