Probleme oftalmologice la copiii mici si tratamente la Kidoptik

Reading Time: 2 minutes

Din iubire pentru cei carora le-au dat viata, parintii vor cauta intotdeauna sa faca ce este mai bine pentru copiii lor. La fel si in ceea ce priveste sanatatea, respectiv sanatatea ochilor, acestia vor fi atenti la orice semn ce ar putea indica o neregula a vederii si vor lua masurile cuvenite. In primul rand este necesara programarea unui consult oftalmologic de specialitate. Este valabil indiferent de varsta copilului.

Orice parinte ar trebui sa stie ca vederea lor evolueaza progresiv pana la 7 sau 8 ani. In momentul nasterii deci sistemul vizual al copilului nu este complet dezvoltat. Asadar, iata un motiv pentru a beneficia macar anual de un control oftalmologic pediatru de rutina.

Exista riscul oricand de a dezvolta vicii de refractie, precum si alte anomalii. Pentru a evita orice afectiun, respectiv pentru a o preveni, orice problema de vedere sau a ochilor trebuie diagnosticata in timp util. Acesta este un lucru esential. Specialistii Kidoptik, clinica oftalmologie pediatrica Bucuresti, atrag atentia parintilor vizavi de aceste aspecte, incurajand programarea unei examinari de specialitate. 

Mai jos regasiti cateva exemple de afectiuni intalnite in randul copiilor, dar si de tratamente adecvate pentru acestea. 

Strabismul

Acesta este frecvent intalnit in randul noilor nascuti. Atunci cand comportamentul anormal al ochilor persista, este important sa programati o vizita la oftalmologul pediatru. Cum recunoasteti afectiunea? Este vorba despre deviatia anormala de pozitia a unuia sau a ambilor ochi. Acestia vor privi fie spre nas, fie spre urechi in cazuri mai rare. Sunt situatii cand ochii privesc sus – jos.

Viciile de refractie

Acestea se refera la afectiuni oculare precum hipermetropia, astigmatismul si miopia. Uneori poate fi vorba despre o combinatie intre ele, manifestat printr-un defect al corneei sau ochiului. In aceasta situatia, lumina reflectata se va forma inainte sau dupa retina si nu pe aceasta.

Ochiul lenes

Afectiunea se refera la „preferinta” creierului de a neglija un ochi in favoarea celuilalt. Asta se intampla destul de frecvent in randul copiilor, aspect identificat atunci cand cei mici sunt adusi la un control oftalmologic din cauza ca acuza neglija un ochi in favoarea celuilalt. Asta se intampla destul de frecvent in randul copiilor, aspect identificat atunci cand cei mici sunt adusi la un control oftalmologic din cauza ca acuza disconfort. Recomandat este insa ca cei mici sa fie dusi la examinare preventiv. Este foarte important pentru ca vorbim despre o situatie partial reversibila sau chiar aproape ireversibila. Nu mai spun despre costul financiar, dar mai ales cel emotional pe care il ridica. Ideal este un control intre varsta de 3-4 ani.

Cu siguranta ca cele mai sus precizate ridica ingrijorare in randul parintilor. Acesta este un lucru benefic pentru ca in acest mod controlul oftalmologic va fi efectuat timpuriu, iar ceea ce poate fi prevenit nu sufera amanari cu consecinte ireparabile. 

Afla mai multe despre serviciile oftalmologice prestate de clinica Kidoptik pe site-ul Kidoptik.ro si ia masurile necesare pentru a-i asigura copilului tau o vedere sanatoasa.

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: