Review bratara fitness Huawei Band 4 Sport #Dezamagire

Reading Time: 6 minutes

Am căutat până în ultima clipă un motiv… UNUL… să nu o trimit înapoi.

Din păcate relația noastră s-a terminat aici.

Când spui că faci un lucru, dar nu te ridici la nivelul așteptărilor create… separarea este inevitabilă. Exact ca în relații!

De ce am vrut o brățară fitness

Sunt 3 luni jumătate de când am născut… și deși am dat destul de mult jos în prima lună, tot aș vrea să mai scap de vreo 5 kg. Dar, mai presus de asta, vreau să îmi fixez niște deprinderi de viață sănătoase. Asta înseamnă să mănânc echilibrat și să fac suficientă mișcare.

Dincolo de exercițiile fizice pe care le fac cu ajutorul unei aplicații, în fiecare zi sunt activă: legăn copilul, dansez cu și pentru el, spăl vase, bag rufe la spălat, le calc, le împachetez, fac de mâncare, fac curat. Zilnic.

Și dacă tot fac aceste lucruri… tare aș vrea să știu și câte kalorii consum, câți pași fac și care este starea mea generală de sănătate.

Cum am ajuns la bratara fitness Huawei

Itițial am primit recomandare pentru bratara fitness xiaomi mi band 4… dar cum sunt de obicei mare fan Huawei, m-am apucat să citesc recenzii pentru Bratara fitness Huawei Band 4 Sport Band… și am fost super încântată de tot. Mai ales de modulul de măsurare a saturației de oxigen.

Experienta mea cu bratara fitness Huawei

Prima impresie a fost minunată: mi-a plăcut maxim design-ul și faptul că exista varianta de a-i schimba interfața. În plus mi s-a conectat rapid pe aplicația Huawei.

Apoi am început să o urăsc. Apoi iar am iubit-o… și acum am ajuns să o urăsc definitiv. Și am să vă povestesc de ce, luând fiecare funcție în parte:

Pedometru bratara Huawei Band 4

Prima mea dezamăgire MAJORĂ.

Acest pedometru este o bătaie de joc. Îmi pare rău că sunt atât de vehementă, dar aceasta este realitatea. Am vrut, cu tot dinadinsul, să nu simt asta. Chiar m-am străduit… dar, până la urmă eu am vrut o brățară fitness în primul rând pentru această funcție.

În momentul de față am un telefon Huawei P30 Pro… pe care foarte rar îl țin cu mine (stau preponderent în casă și chiar și când vorbesc la telefon o fac folosind casca bluetooth). Cu toate acestea, am verificat pedometrul, numărându-mi pașii realizați cu bebe în brațe în timp ce în adormeam. Aveam telefonul în buzunar. Eroarea a fost de 2 pași la 150. Deci extrem de mică.

Am făcut același test cu brățara. Cum bebe e în brațe, nu am dat deloc din mâini…decât ce mi-am legănat corpul cu totul în mers. Și, adevărul este că eu de fel nu dau din mâini când merg. Oi fi anormală, nu știu. În orice caz… din aceiași 150 pași, brățara mi-a înregistrat fix… zero! Mi-a spus că nu am făcut niciun pas.

Apoi am început să dau mai puternic din mâini. De vreo 10 ori. Chiar și așa mi-a notat vreo 4.

Am vrut atunci să renunț… dar ipohondra din mine începea să se îndrăgostească încet, încet de restul funcțiilor.

Așadar, pentru pedometru: 0 stele.

Monitorizare ritm cardiac

Luci râdea de mine că îmi verificam pulsul inclusiv la toaletă. Mă jucam. Era drăguț să văd ce se întâmplă cu inima mea în diverse momente.

Apoi am lăsat monitorizarea activă și priveam în aplicații schimbările de ritm.

Odată m-am speriat de propria umbră proiectată în ușa de la baie (care este nouă și lăcuită)… și am văzut cum brusc mi-a sărit pulsul de la 62 la 123.

Mi-a plăcut asta.

Totuși ieri, după ce am încărcat bateria și l-am repus la mână… a încetat să mai înregistreze. Dacă îl măsuram, mergea. Dar nu se mai făcea sincronizarea cu aplicația (cred).

Oricum, pentru această funcție am 5 stele.

Monitorizare SPO2

Aceasta este funcția pentru care am reunțat la Xiaomi.

Inițial mi-a plăcut tare mult.

Am observat că după fiecare exercițiu fizic intensiv saturația mea de oxigen creștea la 100%:

bratara fitness

Am luat măsurători și copiilor (inclusiv lui bebe), totul a fost ok.

… Până ieri când am luat-o de la încărcat și senzorul nu mai putea măsura nimic. Am schimbat mâna. Am strâns până mi-a lăsat urmă. Am lăsat-o largă. Orice aș fi făcut îmi zicea să strâng mai tare și să nu mă mișc.

Atunci deja am știut că o voi trimite retur. Nu are nici măcar o săptămână și deja nu mai funcționează (o a de sâmbătă… azi e joi).

Așadar, această funcție primește 3 stele.

Monitorizarea somnului cu brățara fitness Huawei

După ce pedometrul s-a dovedit a fi o mare dezamăgire, monitorizarea somnului m-a cucerit. Am văzut că nu are o acuratețe chiar de 100%, dar cum de multe ori noaptea mă duc mecanic la bebe… și sunt cunoscută pentru episoadele mele de somnambulism, am zis că e ok. Poate că deși acolo îmi spunea că am fost trează doar 5 minute, și eu știu sigur că am stat vreo 10… în restul să ziceam că „am dormit pe mine”.

Totuși, de dimineață mi-a pus capac… când am realizat că măsurătorile de somn de fapt sunt niște aberații.

La 7:43 l-am auzit pe bebe strigându-mă ușor. Nu plângea, doar vorbea cu jucăriile. Așa că am profitat pentru a face o escală până la baie înainte de a merge la el. La 7:47 (în timp ce mă spălam pe dinți) am primit notificare de somn, pe brățară. Atunci a simțit că m-am trezit.

Am zis.. ok. Merge. Aveam nevoie să simt apa rece pentru a mă trezi cu adevărat.

Apoi m-am dus la bebe, l-am luat în brațe… și cât îl alăptam mi-am citit raportul de somn și, în final, am intrat pe facebook, unde am descoperit această campanie umanitară promovată de asociația La Primul Bebe. Am lăcrimat citind-o și amintindu-mi de pățaniile mele cu Ionuț… și chiar am și distribuit-o. Dar, conform brățării mele, eu am fost emoționată nu doar până la lacrimi… ci chiar până la somn. Repaosul meu era una cu somnul ușor și chiar cu REM! Deci eu visam.

Știu că sunt o fire foarte profundă… dar așa?

M-am ridicat apoi să îi încep copilului programul de dimineață și… SURPRIZĂ! Primesc un nou raport de somn. Când mă uit în aplicație, arăta așa:

Atunci am dat jos brățara de la mână, am pus-o în cutie și am decis să o returnez.

Îmi plac recomandările din soft, dar înregistrările nu au cea mai mare acuratețe. Plus că trezirile la care nu m-am ridicat din pat nu au fost deloc notate.

Așa că voi acorda 3 stele acestei funcții.

Funcții suplimentare bratara fitness Huawei Band 4

Alte funcții drăguțe care m-au cucerit:

  • Find my phone: de fapt, dacă nu mi-aș fi luat eroare și pe aceasta de dimineață… poate că încă aș mai fi avut resentimente. Pentru mine, care îmi pierd tot timpul telefonul (pe silent), să strige el că se află într-o anumită locație… era magic! Chiar mi-a plăcut!
  • Vreme: m-am dat mare de câteva ori uitându-mă la vreme de pe brățară. A fost drăguț.
  • Sincronizare notificări apel: altfel spus îmi vibra brățara când mă suna cineva. Și puteam să văd și cine e, ca să știu dacă e musai să alerg după cască sau telefon. Mi-a fost foarte util, dar toate brățările cu bluetooth au această funcție, așa că nu pot spune că a fost mare scofală.
  • Modul training: puteam să pornesc înregistrarea exercițiului fizic și îmi plăcea că îmi arăta exact ce s-a întâmplat cu inima mea pe tot parcursul mișcării.

Pentru toate acestea îi dau 5 stele.

Baterie

Nu pot spune că știu cu exactitate care este autonomia bateriei acestui model… pentru că eu o puneam în fiecare zi la încărcat pentru 20 minute, cât eram la duș. În 20 minute creștea de la 69% la 90%. Ceea ce e super ok.

Totuși, într-o zi, cu toate funcțiile, se descărca înapoi la 69 sau chiar (cum a fost ieri) la 51%. Asta mă face să cred că mai mult de 2 zile nu ține, la capacitatea la care vreau eu să o folosesc.

Și atunci voi oferi 2 stele bateriei.

Câte stele merită Huawei Band 4?

După ce am detaliat exact experiența mea, avem:

Pedometru – 0

Ritm cardiac – 5

SPO2 – 3

Monitorizare somn – 3

Baterie – 2

Total: 2.6 stele

Sunt tristă că trebuie să o trimit înapoi. Chiar nu obișnuiesc să fac asta… dar cred că până la urmă o să caut un model care să aibă pedometrul cu gps (cum este la telefon). Până la urmă asta mă interesa mai mult decât orice. De asta am nevoie.

Tu ce experiență ai cu brățările fitness sau ceasurile smart? Lasă-mi un comentariu!

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: