Importanța pe care pictura o are în procesul de autocunoaștere la copii
![](https://i0.wp.com/gratielavlad.ro/wp-content/uploads/2021/11/cursdepicturasiartevizuale.png?fit=305%2C205&ssl=1)
Arta te ajută să îți dezvolți viziunea asupra vieții, să vezi tot ce te înconjoară cu alți ochi. Arta îți permite să te cunoști pe tine, iar cânte te cunoști nu mai poți fi schimbat ușor. Îți cunoști limitele, afli soluții să le depășești, îți setezi așteptări realiste și înveți să îți exprimi emoțiile într-o manieră creativă.
Utilitatea pe care arta vizuală o are asupra psihicului celor mici
Arta pentru copii ține loc de psiholog, terapeut, partener de joacă și chiar dascăl. Prin pictură, copilul se relaxează, găsește noi moduri de joacă, se autocunoaște, autoeducă și se vindecă de temeri.
Părinții tind să îi îndrume pe cei mici către ore suplimentare de matematică sau limbi străine și mai puțin spre cursuri de pictură pentru copii , teatru sau dans.
Prin desen și pictură, copiii își îmbunătățesc abilitățile cognitive și emoționale. Efectele artei asupra psihicului sunt cu atât mai importante în primii ani de viață. Conform specialiștilor, activitățile artistice dezvoltă capacitatea mentală, memoria, puterea de concentrare, ajutându-i să memoreze informațiile rapid și sintetizat.
Pictura încurajează imaginația
Acest gen de artă provoacă imaginația copiilor și îi determină să privească viața altfel, să ofere noi interpretări lumii înconjurătoare. De exemplu, doi copii care au teme identice de desenat vor avea reprezentări diferite, unice, redate într-o manieră proprie.
Pictura crește dorința de performanță
Un copil care pictează pe materiale diferite și cu instrumente adecvate tipului de desen, va ști cât de anevoios este drumul spre cunoaștere și va înțelege că totul e posibil doar cu efort, răbdare și multă muncă. Astfel, pe viitor va gestiona mai simplu sarcinile dificile de la școală și respectiv locul de muncă.
Pictura înseamnă muncă în echipă
Scopul artei este să dezvolte curajul de a crea o viziune personală, de a reda elementele din jur într-o manieră proprie. În pictură, deci, nu există competiție și comparații, ci doar efort colectiv pentru un rezultat comun și feedback pozitiv. Iată câteva dintre abilitățile de care copilul tău are nevoie pentru a îmbrățișa mai simplu joburile pe viitor.
Pictura dezvoltă inteligența emoțională
Arta vizuală învață copilul să aprecieze munca celorlalți, să își exprime emoțiile într-un mod deosebit, să își explice trăirile interioare prin forme și culori, să găsească interpretări pentru un singur subiect, să își depășească fricile și să evolueze prin joacă.
Pictura și funcțiile cognitive
În timp ce desenează, copiii apreciază lumea din jur pe baza unor forme geometrice: pătrat, cerc și triunghi. Acest lucru îi ajută să priceapă și să înțeleagă mai bine elementele pe care le văd zilnic în mediul lor. Apoi, copilul va concepe asocieri de forme pentru a construi imagini noi. Acest lucru oferă copilului altfel de perspective și îl învață tehnici creative pe care mai apoi le poate utiliza și în alte arii, precum literatura.
Acordă atenție în alegerea clubului și a profesorului! Școala de arte Bravissimo este locul în care exigența profesională formează caractere puternice într-un mediu deschis și armonios, unde copilul își explorează natural talentele native care îl vor ghida pe viitor către o carieră pe care o va practica cu pasiune și iubire.
În concluzie, ține cont de înclinațiile copilului, de ceea ce își dorește și de ceea ce i-ar plăcea să devină pe viitor. Dacă ai un copil timid, exprimarea emoțiilor prin desen și pictură ar putea fi o bună terapie pentru depășirea barierelor emoționale cu care se confruntă.