Afla toate informatiile despre plosnitele de pat – Pescontrol-Bucuresti te ajuta sa scapi de ele

Dezinsectie, Deratizare si Dezinfectie SRL ( Servicii de deratizare ) Adresa: Strada Vigoniei 6, Bucuresti CP 040341 Telefon: 0765 444 422 / Program: Deschis non-stop

Reading Time: 3 minutes

Plosnita de pat. Denumiri populare: Plosnita de lemn, plosnita de pat, plosnita de saltea, gandac de pat, plosnita de lemn, paduche de lemn, etc Denumire stiintifica: Cimex lectularius Afla cum identifici corect o infestare cu plosnita si cum poti scapa rapid si eficient de acest pradator nemilos.

Ce sunt plosnitele? Cum arata plosnitele de pat?

Dezinsectie, Deratizare si Dezinfectie SRL ( Servicii de deratizare ) Adresa: Strada Vigoniei 6, Bucuresti CP 040341 Telefon: 0765 444 422 / Program: Deschis non-stop

Plosnitele sunt insecte mici , care nu zboara, in forma ovala, apartin familiei de insecte Cimicidae , care include trei specii care musca oamenii. Plosnitele adulte ating o lungime de 5 mm-7 mm, in timp ce nimfele (puii) sunt de 1,5 mm. Plosnitele au corpul plat si uneori pot fi confundate cu capuse sau gandaci mici. Plosnitele se hranesc sugand sange de la oameni sau animale. Cimex lectularius este denumirea stiintifica pentru plosnite.

Plosnitele adulte sunt de culoare maro-rosiatica, par inegrite si mai rosiatice dupa ce se hranesc cu o masa de sange. Nimfele sunt de culoare deschisa si apar rosu aprins dupa hranire. Aripile plosnitelor sunt vestigiale, deci nu pot zbura. Cu toate acestea, ei sunt capabili sa se tarasca rapid. Temperaturile cuprinse intre 18 -35 C sunt cele mai favorabile pentru plosnite, permitandu-le sa se dezvolte in adulti cel mai rapid si sa produca pana la trei generatii pe an.Daca aveti o infestare cu plosnita, cel mai bine este sa o gasiti devreme, inainte ca infestarea sa se stabileasca sau sa se raspandeasca. Tratarea unei infestari minore, desi este un inconvenient, este mult mai putin costisitoare si mai usoara decat tratarea aceleiasi infestari dupa ce a devenit mai raspandita.

Cu toate acestea, infestarile la nivel scazut sunt, de asemenea, mult mai dificile de gasit si identificat corect. Alte insecte, cum ar fi gandacii de covor, pot fi confundate cu usurinta cu plsnita de pat. Daca identificati gresit o infestare cu plosnite de saltea, aceasta ofera mai mult timp gandacilor de pat pentru a se raspandi in alte zone ale casei sau pentru a face autostopul o plimbare la casa altcuiva pentru a incepe o noua infestare.

Cum pot scapa de plosnitele de pat?

Din pacate aceasta operatiune implica cunostinte amanuntite despre biologia si comportamentul acestei insecte cat si despre substantele insecticide la care acestea raspund deoarece pot dezvolta foarte usor rezistenta la substante chimice sau pot intra intr-o stare de hibernare. Cel mai adecvat este sa apelati la experti in dezinsectie plosnite asa cum este compania Pestcontrol-Bucuresti.ro. Ei au toate informatiile de care au nevoie pentru a combate efficient aceasta insecta si serviciilor lor sunt garantate.

Cum ii gasesti pe cei de la Pestcontrol-Bucuresti.ro:

Compania detine sedii in sectoarele Municipiului Bucuresti si judetul Ilfov, deci putem spune ca acoperim cu usurinta toata zona Bucuresti si limitrof. Ne puteti gasi la numerele de telefon de mai jos, pe e-mail, sau va puteti planifica ruta direct din harta pentru a ajunge direct la sediul companiei noastre aflat in Bucuresti, Sector 3, Piata Unirii, Bulevardul Corneliu Coposu, Nr 2 tel: (+40) 0765.44.44.22

Aflati mai multe despre identificarea plosnitelor de pat .

Muscaturile de pe piele sunt un indicator slab al infestarii cu gandaci  de pat. Muscaturile de insecte  de pat pot arata ca muscaturi de la alte insecte (cum ar fi tantarii sau zgarieturile), eruptii cutanate (cum ar fi eczeme sau infectii fungice) sau chiar urticarie. Unii oameni nu reactioneaza deloc la muscaturile de plosnite.

Unde se ascund plosnitele de pat si cum le gasim cel mai rapid?

Saltelele vechi cu arcuri care gazduiesc adulti,  fecale si oua. Cand nu se hranesc, gandacii de pat se ascund intr-o varietate de locuri. In jurul patului, acestea pot fi gasite in apropierea conductelor, a cusaturilor si a etichetelor saltelei, precum si in crapaturile de pe rama patului si a tabliei.

Ce ar trebui sa mai stiti despre plosnite?

Plosnitele ( Cimex lectularius ) sunt insecte mici, ovale, care se hranesc sugand sange de la oameni sau de la alte animale cu sange cald. Efectul plosnitelor asupra sanatatii umane si rapoartele privind infestarile cu plosnite ale anumitor hoteluri au primit atentia presei in ultimii ani.

In cazul in care camera este puternic infestata, este posibil sa gasiti gandaci de pat in urmatoarele locuri:

In cusaturile de scaune si canapele, intre perne, in pliurile perdelelor. ; In imbinarile sertarelor; In recipientele si aparatele electrice; Sub hartie de perete si draperii de perete; La jonctiunea unde se intalnesc peretele si tavanul;

Deoarece plosnitele de saltea au doar latimea foarte mica, se pot strange in locuri ascunse foarte mici.

Dezinsectie, Deratizare si Dezinfectie SRL ( Servicii de deratizare ) Adresă: Strada Vigoniei 6,     București 040341 – Telefon: 0765 444 422 / Program: Deschis non-stop

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: