Cum să te îmbraci bine indiferent de ocazie

Reading Time: 3 minutes

Felul în care te îmbraci spune multe despre tine. Cu alte cuvinte, stilul tău vestimentar este cartea ta de vizită. Ținând cont că prima impresie se formează la doar câteva secunde după ce ai întâlnit o persoană pentru prima dată este destul de important să fii atent la micile detalii, în special când vine vorba de anumite evenimente cu care nu ai de-a face în fiecare zi.

Cu toate acestea, felul în care te îmbraci trebuie să reflecte personalitatea ta și să transmită ce fel de persoană ești. Dacă urmează să ai parte de un eveniment sau pur și simplu cauți inspirație pentru ținuta de zi cu zi, aruncă o privire în rândurile de mai jos.

Întâlnire de afaceri

Începem această listă cu o situație cu care te poți întâlni destul de frecvent în viața de zi cu zi. Chiar dacă nu faci parte direct din lumea antreprenorilor, la un moment dat tot vei avea o ședință cu șeful tău sau o altă persoană cu o funcție importantă de la tine din firmă. De asemenea, o astfel de ținută se pretează și pentru un interviu de angajare.

Cel mai important aspect este ca hainele tale să fie curate și călcate. Nu trebuie să îți achiziționezi un costum nou sau o cămașă și pantaloni office pentru a te prezenta la un astfel de eveniment. Mai importantă este postura ta. Ar fi indicat să alegi și o pereche de încălțăminte comodă, accesorii potrivite, pentru a nu avea alte probleme pe care chiar nu le dorești în acel moment.

Gata de orice eveniment

Dacă se întâmplă să mergi într-o călătorie în Las Vegas sau chiar și Monte Carlo, ar fi păcat să ratezi o noapte la cazinou doar pentru că nu ai ce să porți. În general, nu este atât de complicat să alegi o ținută, dar sunt câteva sfaturi pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a-ți pregăti una.

În primul rând, ar fi bine să arunci o privire pe internet pentru a vedea cum arată cazinoul. Dacă este unul dintre acele locuri extravagante, atunci ai putea purta o rochie elegantă combinată cu o pereche de pantofi cu toc. Persoanele care accesează activități care stimulează mintea vor alege adesea ceva care este confortabil, dar versatil în același timp. Totuși, există situații când un simplu tricou e tot ce ai nevoie.

Alege măsuri care ți se potrivesc

Acesta este un sfat extrem de important când vine vorba de ținutele pe care le ai în garderobă. Doar pentru că rochia ta preferată este la reduceri și nu este disponibilă în mărimea ta, nu înseamnă neapărat că trebuie să o achiziționezi.

Același principiu se aplică și în cazul blugilor. Multe persoane au tendința de a-și cumpăra haine în măsuri mai mici cu speranța că vor slăbi și le vor veni. Încearcă să alegi haine care îți vin bine în momentul în care le cumperi și nu peste câteva luni.

Ținutele tale nu trebuie să fie costisitoare. Poți fi la fel de elegantă și cu o pereche de jeans la care asortezi un sacou, dacă acestea sunt alese cu grijă și te reprezintă pe deplin.

Investește în elemente clasice

Există câteva elemente care trebuie să existe în garderoba fiecărei doamne. Printre acestea se numără tricourile simple, o pereche de jeans de calitate, o cămașă office albă, o rochie elegantă și un sacou clasic, printre altele.

Dacă ai aceste elemente în garderoba ta este foarte ușor să realizezi ținute pentru orice eveniment. Mai mult de atât, cu ajutorul accesoriilor le poți transforma numaidecât.

Spre exemplu, o pereche de jeans cu un tricou simplu pot deveni o ținută perfectă de seară dacă înlocuiești tricoul cu un top elegant și îți pui o pereche de tocuri. Cerceii și geanta nu trebuie să lipsească nici ele din ecuație.

Ieși din zona de confort

Măcar o dată în viață este cazul să încerci ceva diferit. Poate vei descoperi că acel element te reprezintă și vei reuși să adopți altfel de elemente din acel moment, ca o revelație.

Nu este niciodată prea târziu să experimentezi. Există atât de multe elemente dintre care poți alege. Modele înflorate, dantelă, ținte, piele, pene. Poți, de asemenea, să combini mai multe materiale sau să faci o stratificare pentru a vedea cum te simți când porți o ținută de acest tip. Internetul este o sursă infinită de informații și un loc în care sigur vei găsi suficientă informație în acest sens.

În concluzie, cu toate că elementele vestimentare au și ele rolul lor în garderoba ta, mai important de atât de atât este felul în care te simți când le porți.

Sursa foto: unsplash.com

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: