Guest Post: Poveste despre vacanță, iubire, pasiune, surprize!

Reading Time: 5 minutes

Pasionată de călătorii și povești, cea mai dragă printre amintirile mele va rămâne prima vacanță în Grecia. De atunci însă au trecut mulți ani, am petrecut multe vacanțe, inclusiv în minunata Grecie. O iubesc la fel de mult ca atunci când am descoperit-o, dar din clipa în care am pus piciorul pe insula Tenerife, recunosc, iubirea mi-e împărțită între cele două destinații. Dacă prima vacanță în Grecia am numit-o „luna de miere” (pe care n-o avuseserăm), Tenerife m-a cucerit prin efectele ei benefice și imediate, frumusețea și oamenii ei. Ambele mi-au lăsat însă amintiri zugrăvite în cele mai frumoase tonuri și nuanțe ale paletei de culori. Poveștile vacanțelor mele continuă însă pentru că lumea este minunată și are multe locuri care așteaptă să fie descoperite.

Descoperă povestea…

Sunt o fire sensibilă și recunoscătoare pentru tot ceea ce am, de aceea, povestea care urmează este una din cea de-a doua destinație de suflet. O poveste despre vacanță, iubire, pasiune, și surprize care s-au ținut lanț, ca într-un joc de șah în care nu bănuiești următoarea mișcare a adversarului. Deși, aș putea spune că îmi cunosc bine „adversarul”. 🙂
Anul acela fusese unul extrem de încărcat, pentru mine în mod special și, nici nu îndrăzneam să visez la vacanță. Cu atât mai puțin mă puteam gândi la vacanța într-un loc de care mă îndrăgostisem de-a dreptul, la prima vedere, Tenerife.

Totuși, astrele se aliniaseră în favoarea mea sau, cum îmi place mie să spun, nimic din ceea ce mi se întâmplă nu este întâmplător. Fapt este că, exact în perioada în care urma ziua mea de naștere, s-a întâmplat să plecăm către destinația preferată.

Emoția la gândul că eram atât de privilegiată să am dragostea omului de lângă mine, mă copleșise.

Uitasem de ziua mea, nimic nu mai conta în afara faptului că mă puteam bucura de iubire și vacanță.
Insula are beneficii uimitoare asupra sănătății iar eu aveam nevoie mai mult decât oricând de acestea. Dacă mă gândsc bine, de fapt, știam că mă voi simți bine, doar eram împreună într-o destinație minunată și asta era suficient. Dar, planurile erau făcute altfel și aveam să petrec o vacanță atât de deosebită, atât de încărcată de frumusețe și iubire încât aș putea-o numi cea mai surprinzătoare vacanță. Sau, vacanță aniversară, fantastică! Și când spun aasta, nu mă refer la genul de vacanță premium, la lux și extravaganță.

Aveam rezervare la un hotel 3*, un apartament normal, complet utilat, în care ne puteam prepara singuri măncarea. Prima surpriză însă fost chiar la recepția hotelului, unde ne-a fost repartizat un apartament superb. Habar nu am dacă a fost o eroare, dacă era printre singurele disponibile sau, pur și simplu era „mâna destinului”. Puteam să-l numesc fără nicio reținere apartament de lux. Elegant, decorat cu gust, exact cum mi-aș fi dorit, spațios, extrem de curat, cu flori, fructe, bomboane, și șampanie.

Viața m-a învățat să mă bucur de tot ce îmi oferă și să mulțumesc pentru fiecare lucru sau gest. Prin urmare, după ce am primit asigurări de la recepție că nu este o greșeală, am sărbătorit ziua mea, în avans.
Spuneam că insula oferă beneficii extraordinare asupra organismului fiecăruia dintre noi.

Tenerife

Primul este cel oferit de clima blândă, de „primăvară eternă”, așa cum i se mai spune. Să poți face baie în ocean și iarna, este un privilegiu, fără îndoială, dar nu este singurul. Iubitorii de plajă sau plimbări sunt fericiți că se pot bucura de aceste beneficii, indiferent de anotimp. Microclimatele existente pe insulă, nivelul redus de poluare, multiple peisaje datorate erupțiilor vulcanice dar și varietatea climei, oceanul, toate acestea acționează ca un tratament benefic asupra celor care ajung aici. Temperaturile sunt perfecte pentru cineva ca mine, mai ales în lunile de toamnă, iarnă sau primăvară.

Poveste despre vacanță, iubire, pasiune, surprize

Se întâmpla ca vacanța despre care povestesc să fie toamna, în septembrie, luna mea preferată. Un septembrie pe care nu-l mai trăisem și iubisem atât de tare din anul în care l-am pierdut pe tata. Îmi era frică să mai râd din toată inima, să mă bucur din tot sufletul, să trăiesc cu intensitate maximă orice moment frumos. Și iată, venise vremea să uit de toate astea, să sparg barierele, să mă eliberez. Și asta se întâmpla fără să fac eforturi, fără să acționez cu bună știință în acest sens, în cel ami firesc mod.

Prima plimbare o facem întotdeauna pe faleză. Acolo unde șoaptele valurilor ajung până la mine și soarele mă mângâie cu ultimele raze ale celui mai spectaculos apus. Atunc, plimbarea noastră pe marginea mării s-a prelungit până la miezul nopții și, printre săruturile cu gust sărat, am primit răspunsul tuturor întrebărilor: iubire.
De aici, de la marginea oceanului începe totul: relaxarea, bucuria clipei, zâmbetele și căldura oamenilor, strălucirea soarelui, apusurile sau veselia. Mă amestec printre oameni, fiecare chip are o poveste, le simt naturalețea, descătușarea, bucuria de a trăi.

Cunoscusem la un moment dat un om minunat, al cărui fel de a fi m-a surprins extraordinar de plăcut. Reîntâlnirea din vacanța aceea, a fost atât de plăcută încât părea ireală. Dar cea mai mare surpriză a fost să îmi ofere în dar produsele unor branduri de top despre care să scriu propriile opinii. Ce mi se putea întâmpla mai interesant, tentant, frumos, decât să povestesc cititorilor mei despre aceste produse? Bonusul însă a fost cel mai important: o prietenie.

Locuri, oameni, prietenii

Îmi place să explorez și asta am făcut și în vacanța aceea minunată, când am ajuns pentru prima oară în satul de pescari Las Galletas. După un tur al pitorescului sătuc, am ajuns ca din întâmplare, la Varadero Viejo restaurant, unde am mâncat cel mai bun pește. La doar câțiva metri de noi, se întindea oceanul în oglinda căruia se reflecta soarele. O priveliște de o frumusețe de nedescris, pe care nu mă săturam să o admir și s-o imortalizez cu aparatul meu.

Unique

Acest articol a fost scris de către o doamnă minunată, pe care o întâlniți adesea în online sub numele de UniquebyMM. Vă invit să îi vizitați blogul pentru inspirație și relaxare!

7 thoughts on “Guest Post: Poveste despre vacanță, iubire, pasiune, surprize!

  1. Fiecare vacanță are farmecul ei, îmi amintesc de vacanțele mele și le duc dorul foarte tare. Erau momentele de relaxare și reîncărcare a bateriilor, de explorare și timp petrecut alături de sotul meu.

  2. Comentez aici, ca sa fiu mai departe de hotul de dulceata! Imi plac articolele de calatorie, am citit o gramada in perioada asta. ma ajuta sa raman motivat 🙂

  3. M-ai purtat până în Tenerife și am trecut prin emoții frumoase. Și eu cred că răspunsul tuturor întrebărilor este iubirea. Frumos articol! Frumoasă povestire!

  4. Superb articol dar dureros azi ca un apus de soare înainte de furtună. Zilele astea am anulat cazările pentru Grecia, Macedonia care erau pentru luna mai. Am sperat în minuni. Iubesc enorm Grecia. Și vacanțele desigur! Și cred în destin sau cum zic grecii, în moire!
    Vacanțe frumoase!

  5. Cred că, articolele despre calatorii sunt preferatele mele. Ador să calatoresc, sa descopar traditii noi si sa intalnesc oameni care vorbesc alta limba.

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect:

%d blogeri au apreciat: