Ce să alegi pentru locuința ta: candelabre LED sau lustre LED cu telecomandă?

Reading Time: 4 minutes

Fie că tocmai ți-ai renovat locuința sau doar dorești o schimbare de decor, alegerea unui corp de iluminat poate deveni o adevărată provocare. Dacă ai început căutările, cu siguranță ai rămas fascinat de variate designuri moderne și elegante, de la candelabrele Led și până la lustre Led cu telecomandă. Care este diferența între aceste corpuri de iluminat și care se potrivește locuinței tale, vei afla din acest articol scris cu ajutorul sfaturilor primite de la HappyLight.ro.

Candelabre LED

De-a lungul istoriei sale, omul a inventat diverse dispozitive pentru a-și ilumina casa. Acestea erau lămpi de tavan, de perete și de podea. Primele candelabre asemănătoare celor moderne au apărut la sfârșitul secolului al XVII-lea. Erau boluri pline cu grăsime sau ulei – aceste recipiente erau fixate de tavan în mijlocul încăperii.

Următorul pas în evoluția candelabrelor a fost panicula – creația maeștrilor greci. Aceste candelabre luxoase cu mai multe lumânări erau o adevărată operă de artă. Baza paniculei era din bronz sau argint, iar tavanele erau acoperite cu pictură elaborată cu aur. Panicule similare pot fi văzute acum în bisericile ortodoxe, care folosesc lumânările ca sursă de iluminare.

Astfel, candelabrele, încă de la început, au fost folosite pentru a ilumina o încăpere, dar și nu numai. Aceste corpuri de iluminat s-au deosebit întotdeauna prin formele și complexitatea construcției, emanând grație și eleganță. Candelabrele reprezentau un fel de bijuterie de tavan, care înfrumuseța și ilumina o încăpere.

În prezent, candelabrele au un rol similar. Deși, evoluția acestora a avut un salt enorm, rolul principal al candelabrelor a rămas același, de a ilumina și de a spori considerabil estetica unui decor.

Un candelabru LED modern este un element esențial care dă tonul în designul general al unui interior. Fie că este vorba de candelabre LED, candelabre cu becuri sau cu cristale, aceste corpuri de iluminat decorează și armonizează orice interior. Versatilitatea acestora este uimitoare, candelabrele LED pot fi integrate cu ușurință în diverse decoruri și adaptate mai multor stiluri de design interior.

Dacă îți dorești ceva cu adevărat deosebit pentru locuința ta, care să pună în valoare mobila, obiectele de decor și întreaga încăpere, atunci candelabrele LED sunt soluția. Candelabrele LED vor aduce ambientului tău – eleganță, stil și rafinament.

Mai jos, îți prezentăm câteva sugestii de candelabre LED, care te pot inspira în crearea ambianței perfecte a decorului tău.

Candelabru LED Modern Ring – un model inovativ. Cercurile fără carcasă, oferă o dispersie a luminii la 360°, iluminând integral spațiul. Forme gingașe și suave, culori armonioase și elegante, formează un ansamblu grațios și modern dedicat spațiilor contemporane. Definește-ți spațiul cu candelabrul LED Modern Ring, obținând astfel un iluminat eficient și performant, dar mai ales un decor incomparabil.

Candelabru LED Cristalli – are un design elegant și sofisticat în note moderne. Un model impresionant care va atrage toate privirile. Lumina Led emanată prin cristale oferă o strălucire luxuriantă întregului decor. Înălțimea de la tavan poate fi ajustată în funcție de preferințe. De asemenea, cercurile pot fi aranjate după propriul gust și imaginație. Acest candelabru LED poate fi introdus în diverse spații: bucătărie, dormitor, living sau hol. Va aduce un plus de stil și va ilumina spectaculos orice încăpere.

Candelabru LED Murano – plin de stil și rafinament. O soluție ideală de iluminat pentru bucătării sau zona de dining. Dacă nu te-ai gândit niciodată la un candelabru liniar amplasat deasupra mesei, atunci acordă o atenție deosebită acestui model. Candelabrul LED Murano va accentua estetica unei zone, făcând-o mai atractivă și artistică. Candelabrul funcționează cu becuri E27, iar opțiunea ideală pentru corpurile de iluminat cu becuri sunt becurile LED cu trei tipuri de lumină. Becurile LED cu trei tipuri de lumină: rece, caldă și naturală, oferă posibilitatea de a alege lumina în funcție de dorințele și necesitățile tale. Tipul de lumină poate fi schimbat de la întrerupătorul clasic, prin stingere și aprindere repetată.

Cred că ți-ai făcut deja o idee despre versatilitatea și rolul candelabrelor LED în iluminarea și amenajarea unei locuințe. Aceste corpuri de iluminat au rol funcțional, dar mai ales decorativ. Sunt soluții ideale pentru reinventarea și înfrumusețarea unui decor. Candelabrele LED vor ilumina estetic o încăpere, vor personaliza și vor pune în valoare atât mobila și accesoriile de decor, îmbunătățind considerabil atmosfera.

Lustre LED cu telecomandă

Dacă candelabrele LED sunt esența unui decor elegant și extravagant, fiți siguri că și lustrele LED moderne pot aduce stil și rafinament decorului. Diversitatea formelor și materialelor din care sunt fabricate, ajută la introducerea acestora în cele mai diverse interioare, pe piață se găsesc lustre led pentru dormitor, lustre led pentru living, lustre led pentru bucătărie sau baie.

Lustrele LED care au carcasa din acril sunt specifice decorurilor în stil minimalist, nordic sau modern. Iar cele care au corpul metalic cu finisaje de alamă învechită sau crom, au un puternic rol decorativ și estetic chiar și pentru spațiile luxuriante.

Punctul forte al lustrelor LED este eficiența energetică. Acestea consumă cu până la 80% mai puțină energie decât becurile incandescente. Astfel, lustrele LED reprezintă o soluție eficientă și economică de iluminat.

De asemenea, lumina LED este mai albă și plăcută pentru ochi, asigurând astfel confort vizual sporit. Telecomanda, este un accesoriu foarte util, fâcând posibil controlul luminii de la distanță. Din telecomandă se poate schimba atât tipul de lumină: rece, caldă sau naturală, cât și intensitatea luminoasă. Iar acest aspect este foarte important în crearea unui ambient confortabil și primitor.

Iată câteva idei de lustre LED cu telecomandă care vor îmbunătăți iluminatul locuinței tale și vor pune un accent definitoriu în decorul tău.

Lustra LED Roundness Black – o soluție perfectă pentru amenajările în stil minimalist, modern sau scandinav. Proiectată din mai multe cercuri, lustra LED oferă un spectacol fascinant de lumină în întreaga încăpere. Poate fi integrată în dormitoare sau bucătării, iluminând plăcut încăperea cu o lumină albă și confortabilă. Iar telecomanda, fiind unealta utilă pentru setarea luminozității adecvate diverselor activități din cadrul căminului.

Lustra LED Gold Tree – o compoziție creativă formată din ramuri negre și cercuri aurii. Un ansamblu elegant și modern care poate fi introdus în livinguri spațioase. Pentru a crea o lumină confortabilă, lustra Led Gold Tree are trei tipuri de lumină: rece, caldă și naturală. Astfel, poți alege oricând tipul de lumină dorit, apăsând doar un buton din telecomandă. Lustra Led se va integra armonios în spațiul dvs datorită simplității și eleganței sale.

Lustra Led Roundness Crystal – combinația dintre lumina Led și cristale reprezintă o compoziție vizuală fascinantă. Lumina Led difuzată prin cristalele K9, emană o lumină strălucitoare în întreaga încăpere. De asemenea, lustra Led dispune și de lumină RGB în jurul bazei. Lumina RGB constă din trei culori: rose, albastru și mov, și poate fi pornită opțional din telecomandă. Lumina RGB poate fi folosită pentru a crea un ambient mai artistic sau pentru o atmosferă intimă și relaxantă.

Sper că acum ți-ai făcut o idee mai clară despre care sunt diferențele dintre candelabrele LED și lustrele LED cu telecomandă, și ești pregătit să faci alegerea corectă pentru locuința ta.

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: