Tendințe 2022 pentru amenajarea bucătăriei

amenajare bucatarie, design bucatarie,
Reading Time: 3 minutes

Bucătăria este unul dintre locurile esențiale din fiecare casă și, de asemenea, în care trebuie să depunem eforturi mai mari atunci când vine vorba de a ne asigura că avem totul pregătit atât când vine vorba de satisfacerea nevoilor noastre decorative, cât și din punct de vedere al funcționalității și desigur, depozitare.

Pentru asta trebuie să știți cum să profitați cât mai mult de spațiu, cu mobilierul bucătăriei dumneavoastră fără a pierde din estetică și funcționalitate.

Amenajarea bucatariei – atenție la mobilă

Idealul constă în asamblarea mobilierului de bucătărie cu un design care a fost predefinit. Asta înseamnă că toate măsurile trebuie luate foarte bine, iar rezultatul devine astfel imbatabil. În acest fel nu veți irosi nici măcar un centimetru din spațiul disponibil.

Deși dulapurile și sertarele de bucătărie au un design specific, nu trebuie să ezitați să-l adaptați nevoilor reale. De aceea, posibilitatea de a separa spațiul comun în diferite compartimente vă va permite nu numai să profitați mai bine de el, ci și să păstrați totul foarte ordonat.

Amintiți-vă că astăzi există multe soluții care vă pot ajuta în orice situație. De exemplu, există sisteme care sunt concepute pentru a profita de colțuri, în același mod în care puteți găsi accesorii foarte utile și altele care vă vor ajuta să profitați la maximum de spațiul din dulapurile noastre.

Pe scurt, dacă alegeți mobila potrivită și o gestionați eficient, veți vedea că este foarte ușor să vă bucurați de un spațiu foarte bine organizat, accesibil și profitând de fiecare milimetru din încăpere.

Decor modern pentru bucatarie

Tendințele în decorarea modernă a bucătăriei sunt în continuă evoluție. Înainte acest spațiu era destinat doar gătitului și mesei, însă astăzi a devenit un loc mult mai integrat în viața de zi cu zi.
Nu este neobișnuit să vezi oameni care se uită la televizor, folosesc computerul sau învață, pe lângă activitățile pentru care au fost concepute bucătăriile.

În ceea ce privește mobilierul de bucătărie, anul acesta vor predomina rafturile și mobilierul de depozitare care sunt complet integrate în perete, părând să facă parte din acesta. Dulapurile de perete pot ajunge până la tavan pentru a maximiza spațiul de depozitare și pentru a minimiza acumularea de praf.

Dulapurile superioare închise pare că vor fi înlocuite cu ușile din sticlă și de rafuri deschise. Metalul, lemnul și sticla sunt cele mai moderne materiale pentru rafturi de bucătărie, oferind spațiilor un aspect mai mare și mai luminos. Se remarcă și spațiile deschise și bine organizate, libere de obstacole și bine ventilate. În orice situație, încorporarea soluțiilor inteligente de depozitare și utilizarea eficientă a fiecărui centimetru de spațiu rămân punctele cheie.

Palete de culori pentru bucatarii 2022

Mulți designeri de interior tind să folosească palete de culori mai închise pentru bucătărie, experimentând cu gri închis și negru. Alb-negru va fi, de asemenea, folosit foarte mult. Aspectul general este unul de eleganță și rafinament, dar are un aer de simplitate naturală.

Griul închis și negrul se combină cu lemnul și metalele, creând un aspect extrem de contemporan și luxos. Dulapurile suspendate într-o culoare care contrastează cu dulapurile inferioare sunt alegerea câștigătoare, care se va menține, în continuare, pe tot parcursul anului.

De exemplu, combinația de bleumarin cu gri, alb sau negru.

O altă combinație populară este albastrul pentru dulapurile din partea de jos și lemnul pentru dulapuri suspendate de bucătărie. Verdele este o altă care câștigă mai mult teren în bucătării.

Cele mai folosite nuanțe sunt verdele de pădure, verdele albastru sau verdele țelină. O altă culoare care se vede din ce în ce mai mult în bucătării este rozul prăfuit.

Una dintre opțiunile clasice pentru bucătării este albul, deoarece oferă multă luminozitate și oferă, de asemenea, un aspect impecabil de igienă. Albul poate fi combinat cu lemn colorat natural, granit sau beton. Cu mici note de negru, bucătăriile albe pot arăta, de asemenea, fabulos.

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: