Sfaturi utile pentru când te epilezi cu ceară

Reading Time: 3 minutes

Îndepărtarea părului nedorit de pe anumite porțiuni ale corpului, folosind în acest scop ceara epilat, este una dintre cele mai folosite metode, deoarece are un efect îndelungat și nici nu costă prea mult. Din păcate, există și câteva dezavantaje: durerea – deoarece firul de păr este smuls din rădăcină, și arsurile și iritațiile atunci când nu stăpânești prea bine tehnica epilării. Cu toate acestea, există și anumite metode pentru a scăpa de iritații și roșeața de după epilare, iar pe unele dintre ele – cele mai eficiente, le regăsești în rândurile de mai jos. 

Un duș cu apă călduță

Pielea în suferință de după epilare se calmează cu ajutorul unui duș călduț. Atenție, nu fierbinte, deoarece pielea se va usca mai repede și va fi chiar și mai iritată. De asemenea, nu este cazul să treci acum la o exfoliere. Dimpotrivă, se recomandă aplicarea unei crème sau loțiuni cremoase, intens hidratante, pentru a scăpa de eventualele urme de ceară, dar și pentru a calma pielea. Alege produsele natural, care conțin din plin gel de aloe vera, ulei de arbore de ceai sau cel de vitamina E. 

Comprese reci

Pentru a mai calma puțin senzația de durere, dar și usturimea și înroșirea pielii care apar după epilarea cu ceară, compresele cu gheață reprezintă o alegere excelentă. Un sfat de la specialiști, de care ar fi bine să ții cont este să nu aplici direct gheața pe piele, ci să lași puțin cuburile să se topească, după care le înfășori într-o bucată subțire de tifon, apoi le plimbi ușor pe piele. 

Poartă haine lejere

Niciodată după ce ai scăpat de părul în exces de la suprafața corpului cu ajutorul dat de ceara de epilat nu trebuie să porți haine mulate sau prea strâmte. Dimpotrivă, chiar este nevoie de piese vestimentare lejere, care să îți lase pielea să respire. Și nu credem că mai este nevoie să insistăm că trebuie să fie perfect curate, nu-i așa?

Înainte de epilat

Atenție și la lungimea firului de păr! Multe dintre neplăcerile epilării cu ceară se produc din cauză că ai programat ședința când firul de păr era fie prea lung, ori prea scurt. Discută cu cosmeticiana ta despre acest aspect și vezi recomandările ei. 

Pentru ca îndepărtarea părului să fie eficientă și nu atât de dureroasă, o exfoliere înainte de epilat este perfectă. De asemenea, scapi și nesuferitele fire de păr crescute pe sub piele. 

Nu te epila singură prima dată

Epilarea la domiciliu nu este chiar atât de dificilă pe cât pare. Cu toate acestea, nu te epila singură prima dată, pentru că este destul de posibil că vei avea parte și de ceva incidente neplăcute. Ulterior, după ce prinzi curaj, nu este nicio problemă, cu condiția ca întotdeauna să folosești ceară de calitate, temperatura ei să fie cea optimă. Aplicarea de ceară se face în direcția de creștere a firului de păr, iar îndepărtarea se face brusc, dintr-o singură mișcare, în sens invers. Firele de păr răzlețe rămase după aceea se îndepărtează cu ajutorul unei pensete și nu este nevoie să aplici iar ceara pentru 2 – 3 fire. 

Dacă însă consideri că nu ești suficient de bine pregătită, nu este nicio problemă să apelezi la salonul de înfrumusețare, pentru a avea parte de o experiență de bună calitate.

Fără piscină sau solar

Măcar 24 de ore după ce ai avut ședința de epilat, lasă vizitele la piscină sau la solar, pentru că pielea este încă sensibilă. Compresele reci sunt de-a dreptul perfecte, deoarece în acest fel porii se vor închide și nu vei avea probleme cu neplăcutele iritații. 

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: