Cum să alegi cea mai bună chiuvetă de bucătărie

chiuveta bucatarie
Reading Time: 3 minutes

Chiuveta de bucătărie trebuie să fie practică, de calitate și să se potrivească stilului tău. Există câțiva factori pentru alegerea chiuvetei de bucătărie potrivite.

Evident, primul lucru de care trebuie să ții cont este spațiul de care dispui pentru instalarea ei. De asemenea, utilizarea care se va da de obicei este un factor important. Cu cât este mai mult spațiu și cu cât o folosești mai mult, chiuveta ar trebui să fie mai mare și chiar mai adâncă. Optarea pentru o chiuvetă cu două cuve și un scurgător va fi cea mai practică opțiune pentru familiile de 4 sau mai multe persoane.

Dacă, dimpotrivă, folosirea pe care o dai bucătăriei este mică sau aproape deloc, o chiuvetă cu o cuvă va fi mai mult decât suficientă. De asemenea, dacă bucătăria ta este mică, a ști să profiti de spațiu într-un mod practic îți va face viața mult mai ușoară. Așadar, ceea ce se recomandă în acest caz este o chiuvetă mică, cu un scurgător.

Un alt aspect important atunci când alegi o chiuvetă de bucătărie este materialul. Trebuie să ai în vedere că apa poate fi corozivă sau, în funcție de calitatea ei, poate avea o cantitate mare de clor. Prin urmare, pentru a te bucura de o chiuvetă mai durabilă, se recomandă acril, oțel inoxidabil, rășină, sticlă, sau chiuveta de bucătărie din granit. De altfel, brandurile de top de chiuvete folosesc aceste materiale pentru produsele lor, iar calitatea rezultatelor este garantată.

După ce ai decis din ce material trebuie să fie chiuveta,  tot tu ești cel care alege designul și stilul. Există o serie de forme interesante, combinații și stiluri la chiuvetele de bucătărie. Iată ce poți alege:

Stilul vintage. Cheia este să faci să pară că ești într-o bucătărie dintr-o altă epocă. Într-o bucătărie de film vechi, cu mult farmec. Cele mai bune combinații sunt, fără îndoială, chiuvetele albe cu blaturi din lemn. Sau din oțel inoxidabil. Desigur, orice chiuvetă ai alege, aceasta trebuie să fie însoțită de un robinet cu două mânere. Acest tip de robinet este mai mult decât o tendință.

Stilul nordic. Lasă albul să predomine. Acesta este cel mai important. Luminozitatea ar trebui să fie baza bucătăriei în ansamblu. Originea sa este nordul și întunericul lui. Prin urmare, lumina este cel mai important lucru pentru a anima fiecare spațiu. Tu alegi dacă vei vrea să combini albul cu negru sau cu mai multă varietate de culori. Ambele opțiuni sunt foarte nordice și foarte la modă. Tendința este aceea de a alege chiuvetele de dimensiuni mari și robinete cu duză înaltă și funcțională.

Finisaj în mat, cupru și auriu. Finisajele, atât pentru chiuvete cât și pentru baterii, în mat, cupru sau auriu devin din ce în ce mai populare în designul interior. Iar adevărul este că oferă bucătăriei o notă diferită. O notă de originalitate care te invită să intri în bucătărie.

Stilul rustic. Granitul sau gresia în acest stil sunt materialele ideale pentru a oferi bucătăriei tale nota rustică pe care o cauți. Dacă, în plus, blatul, mobilierul și restul accesoriilor sunt din lemn sau încorporează vreun element rural, cu atât mai bine.

Tradițional și practic. Linii de bază și minimaliste. Forme și culori simple, precum și un aspect practic. Nimic altceva decât o alegere tradițională. Poate fi un pariu cu risc scăzut, dar, fără îndoială, unul câștigător. Cel mai important lucru în această opțiune este funcționalitatea. Prin urmare, chiuvetele sunt realizate din materiale rezistente și de calitate. În plus, inovația tehnologică a ajuns și la chiuvetele de bucătărie. Este cazul chiuvetei care încorporează robinetul și tehnologia Touch Control, pentru a regla automat pornirea și oprirea, precum și debitul și temperatura apei. 

Varietatea este largă, pentru toate gusturile și bugetele, iar mai presus de toate, pentru toate nevoile. Tu pe care o preferi?

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: