Cum funcționează un pistol pe gaz Airsoft?

airsoft
Reading Time: 2 minutes

Ce este o replică Airsoft pe gaz?

Fie că este vorba despre un pistol  mai mic sau despre o pușcă mai lungă, o armă semi-automată sau complet automată, o replică pe gaz funcționează la fel. În momentul în care jucătorul apasă pe trăgaci, mecanismul de aruncare se cuplează. Energia produsă în timpul depresurizării unui amestec de propan/butan (conținută cel mai adesea în încărcător) contribuie la propulsarea proiectilelor cu diametrul de 6 mm.

Care sunt avantajele unei replici pe gaz airsoft București?

Armele pe gaz sunt cele mai folosite tipuri de arme de către jucătorii Airsoft. 

Mai multe lucruri pot explica acest succes:

  • Armele pe gaz cu bile airsoft sunt polivalente. Argumentul principal al utilizatorilor replicilor pe gaz îl reprezintă flexibilitatea. Să gestionezi puterea unei astfel de arme este un lucru foarte ușor. Este de ajuns pur și simplu dacă optezi pentru un gaz care dispune de o presiune mai mult sau mai puțin importantă. 
  • Raportul calitate-preț. Grație marii varietăți de modele de replici cu gaz Airsoft prezente pe piață, poți găsi și modele extrem de accesibile. Și asta la cel mai bun raport calitate- preț. Același lucru și în cazul modelelor de bocanci militari. 
  • Replicile sunt foarte realiste. Gazul permite obținerea unui efect de recul pentru versiunile GBB Gaz Blow Back, ameliorând astfel realismul replicilor.
  • O bună fiabilitate. Funcționarea pe gaz posedă o fiabilitate care nu mai trebuie să fie demonstrată. În plus, modelele pe gaz beneficiază de cel mai bun control al puterii. 
  • De asemenea, replicile airsoft pe gaz sunt customizabile sau personalizabile. Faptul că sistemul pe gaz există pe piață de foarte multă vreme, a permis constructorilor să propună pe piață modele care pot să fie upgradate, spre marea bucurie a tuturor pasionaților. 

După cum sugerează și numele, o replică de gaz propulsează bile datorită presiunii exercitate de un gaz, în general butan sau propan. Fie că alegi marca Swiss Arms sau Desert Eagle sau Sig Sauer sau ASG, fie un model Colt 1911 Blowback (M1911) sau Glock G17 negru, vei aprecia realismul replicilor airsoft pe gaz. Funcționarea lor o reproduce parțial pe cea a armelor reale.

De fiecare dată când este apăsat declanșatorul, ciocanul replicii este eliberat. Acesta din urmă lovește supapa de percuție a magaziei pentru a-l deschide și a lăsa o anumită cantitate de gaz să scape. Volumul de gaz ejectat va ajuta astfel să scoată mingea din țeavă, dar și să miște șurubul și ciocanul pentru a se pregăti pentru următoarea lovitură. Depinde de tine sa alegi modul de tragere (full sau semi CO2) în funcție de așteptările tale, de rol și de aderență. 

Care sunt criteriile de care să ții cont atunci când alegi replica ta Airsoft pe gaz?

Să alegi o replică Airsoft pe gaz nu este un lucru care trebuie să se facă la întîmplare. Este deci important să îți pui întrebările potrivite.

Fiabilitatea replicii pe gaz. Unele mărci sunt mai cunoscute ca fiind mai viabile decât celelalte, astfel că este foarte important să pui întrebările potrivite celor care sunt inițiați deja în acest domeniu sau vânzătorilor.

Precizia replicii. Trebuie să fie capabilă să ajungă măcar până la o țintă de 25 de cm pe o distanță de 25 de metri.

Durabilitatea. Aceasta trebuie să suporte diferrite șocuri și alte eventuale proaste manipilări. 

Facilitatea întreținerii este un alt lucru de care să ții cont. Demontarea, fie ea parțială, fie ea completă, trebuie să se facă cât mai ușor pentru a se facilita întreținerea și depanarea replicii. 

De asemenea, este foarte important să se poată customiza cât mai ușor. Dacă vrei să adaugi unele accesorii, va trebui să investești într-un model customizabil. 

About Author

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: