Ce spune Forbes despre stresul traumatic în COVID-19 – date prelevate de la psihologi şi specialişti

Reading Time: 3 minutes

Problema creată de Covid-19 este  evidentă în numărul de decese cumulative.  Un specialist de la Forbes declară:

În timp ce scriem acest raport, peste 353.000 de americani au murit din cauza Covid-19 , iar prognoza CDC sugerează că până la 24 februarie 2021, acest număr ar putea crește la 424.000. Gândiți-vă la acest lucruîntr-un interval de mai puțin de trei săptămâni, Covid-19 ar putea ucide încă 71.000 de oameni. 

Am încercat înainte să facem să pară uşoară pandemia Covid-19, de exemplu, vizualizând decesele din Covid-19 în SUA folosind cele mai multe filtre astfel încât să putem izola doar cazurile cu COVID-19 fără alte probleme, iar numerele au rămas tot mari. Am discutat și motivele din spatele celui de- al treilea val, dar nu am scris despre trauma psihologică pe care o experimentează acum mulți americani”.

După cum se poate vedea şi în SUA la fel ca şi în România, oamenii au întâmpinat probleme psihologice generate de stres, în timpul pandemiei. Dacă şi tu te confrunţi cu astfel de probleme sau cu altele similare, intră pe https://www.psihoterapie-tiberiubotea.ro/ unde vei găsi cu siguranţă ajutorul de care ai nevoie.

Iată ce se întâmplă în America, din cauza pandemiei!

Numărul americanilor anxioși, speriați, deprimați sau singuri a crescut în timpul pandemiei. Potrivit unei estimări, depresia a crescut cu un factor de 3. Un alt studiu despre singurătatea în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani a concluzionat că 43% dintre adulții chestionați au experimentat „o singurătate ridicată” ca urmare a măsurilor de distanțare fizică care sunt folosite pentru a controla răspândirea virusului.

Există multe alte exemple de studii peer-review care oferă o estimare a suferinței psihologice pe care a creat-o pandemia. Un articol publicat de Jurnalul Asociației Medicale Americane a atribuit chiar și o cifră economică prejudiciului emoțional al pandemiei – 1,58 trilioane de dolari.

Toate acestea ne fac să ne întrebăm: Cum ne-a schimbat pandemia? Specialistul forbes declară:

În calitate de ecolog al bolilor infecțioase, cred că în termeni de ecuații diferențiale și modele compartimentale – instrumente matematice  pot fi utilizate pentru a înțelege și a măsura răspândirea bolii la populație, pentru a ajuta la orientarea politicilor publice și a luării deciziilor. Dar înțelegerea modului în care pandemia ne-a schimbat ca indivizi necesită un pas înapoi de la matematică. Sănătatea noastră mentală este direct asociată cu legăturile noastre sociale cu familia și prietenii și cu rutina obișnuită. Deși efectele pe termen lung ale Covid-19 asupra sănătății mintale nu sunt încă pe deplin înțelese, experiența noastră cu dezastrele anterioare sugerează că acestea vor fi semnificative. “

Consecințele psihologice ale pandemiei Covid-19 au fost comparate cu uraganul Katrina și dezastrul provocat din 11 septembrie, iar suferința psihologică, inclusiv tulburarea de stres posttraumatic (PTSD), a apărut la primii respondenți și la profesioniștii din domeniul medical care îngrijesc pacienții infectați. Cu toate acestea, ceea ce este deosebit de alarmant este că severitatea crizei de sănătate mintală este de așteptat să crească.

Potrivit unui sondaj publicat de Gallop, sănătatea psihică se află în cel mai jos punct faţă de tot ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani. Un alt studiu lansat de Mental Health America(MHA) a raportat că numărul persoanelor care s-au gândit la sinucidere sau auto-vătămare este mai mare decât oricând, de când a început programul de screening în 2014.

O declarație din 16 decembrie publicată de Asociația Americană de Psihiatrie și alte 13 organizații raportează că „criza de sănătate mintală care a evoluat odată cu pandemia COVID este fără precedent … sănătatea mintală trebuie să fie prioritatea tuturor, mai ales acum în contextul COVID-19. și tot ce s-a întâmplat anul acesta. ”

Coaliția a 14 organizații a anunțat deja un ghid pentru psihologi, pentru  a face față crizei Covid-19 și viitoarelor urgențe de sănătate mintală. Chiar dacă Pfizer și Moderna  sunt acum disponibile și distribuția este în creștere, iar motivele de speranţă au crescut, nivelul de stres este încă ridicat.

Psihologii susţin demersul pacienţilor de a se prezenta la terapie, adaptându-şi serviciile pentru pandemie. Pe site-ul https://www.psihoterapie-tiberiubotea.ro/ pacienţii au acces la terapie online astfel încât să se poată trata chiar şi atunci când sunt în izolare sau nu pot să părăsească din diverse motive casa.

Sursa foto: freepik.com

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: