Cum să organizezi eficient camera copilului

camera copilului
Reading Time: 2 minutes

Atunci când vine vorba de organizarea camerei copilului, simplitatea este cuvântul cheie. Trebuie să te gândeşti foarte bine la lucrurile esenţiale pentru copil, astfel încât spaţiul în care acesta îşi va petrece timpul să fie unul odihnitor, practic, dar totodată un tărâm al evadării, în care acesta îşi poate trăi propriile poveşti.

Sfaturi practice pentru camera copilului

Patul nu trebuie să lipsească din camera celui mic. Dacă încă nu ai ales un pătuţ, îţi poţi îndrepta atenţia către paturile Montessori, care pe lângă faptul că arată foarte drăguţ, deoarece permit aplicarea unor ghirlande luminoase care să transforme zona cu patul într-una fermecătoare, sunt şi foarte practice pentru micuți.

De nelipsit este un birou şi un scaun birou la care cel mic să desfăşoare anumite activităţi (să deseneze, să coloreze), să îşi facă temele. Oferta de pe piaţa este foarte variată, există o mulţime de birouri ieftine, aşa că nu încape îndoială că vei găsi un model care să se încadreze armonios în camera celui mic. Scaunul de birou trebuie să fie reglabil pentru a se potrivi perfect celui mic.

Organizatoarele de jucării sunt esenţiale, precum şi un dulap cu mai multe sertare, care va fi de mare ajutor în organizarea spaţiului – este important ca încăperea să fie cât mai aerisită. Copiii au nevoie de spaţiu pentru că imaginaţia lor nu are limite.

Dacă foloseşti un covor este recomandat să alegi un model antiderapant, astfel încât cel mic să nu alunece şi să se rănească.

Ţine cont şi de faptul că încăperea copilului trebuie să reflecte personalitatea acestuia, motiv pentru care nişte stickere decorative sunt ideale pentru a face acest lucru. Se pot alege stickere cu personajele preferate ale copiilor sau cu peisaje, lucruri pe care le iubesc, animăluţe, etc.

Trebuie să existe delimitare în cameră între spaţiul pentru dormit, pentru făcut teme şi pentru jucat. Astfel copilul se va putea concentra mai bine pe o singură activitate. În momentele în care iei o pauză de relaxare, îţi faci o cafea fierbinte, îţi pui în păr nişte bigudiuri electrice, îmbraci niște haine de casă confortabile şi te delectezi cu o carte după ce l-ai pus pe cel mic la joacă, vei avea siguranţa că acesta se va putea odihni, fără să fie distras de alte lucruri din cameră.

Amenajarea camerei copilului poate fi un proiect provocator, care se bazează foarte mult atât pe creativitate, cât şi pe nevoia de siguranţă pentru cel mic, pe confort şi pe relaxare. Este important să menţii cât mai aerisit spaţiul din cameră, pentru că nevoile copilului se vor schimba pe măsură ce acesta creşte, iar lucrurile vor trebui înlocuite.

16 thoughts on “Cum să organizezi eficient camera copilului

  1. Utile recomandările tale! Cam la fel ne-am gândit și noi când i-am amenajat camera piticului.
    Are două camere, două variante, dar ne-a spus că îi place mai mult cea de la bunici. 🙂
    Mulșumesc pentru idei și recomandări!

  2. Un articol foarte util. Ai noștri stau cu noi in cameră deocamdată si e destul de aglomerat și greu sa împărți spatiul corespunzător.

  3. Foarte utile sfaturile. Eu trebuie sa-i schimb cumva camera copilului in asa fel incat sa-i integrez si un birou pentru ca a intrat la scoala

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect:

%d blogeri au apreciat: