Tu știi cum să optimizezi spațiul din bucătărie?

bonami, bucatarie
Reading Time: 2 minutes

Bucătăria este poate cea mai complexă încăpere. Trebuie să recunoaştem multe dintre bucătarii sunt limitate ca spațiu şi nu sunt întotdeauna bine organizate.

Mobilierul de linie nu oferă foarte multe opțiuni când vine vorba de organizare şi depozitare. În rândurile următoare ne-am propus să descoperim câteva soluții care să te ajute să  valorifici eficient tot spațiul din această încăpere şi să creezi un ambient prietenos.

Achiziţionează organizatoare

Poate nu știai, dar există numeroase tipuri organizatoare care te ajută să pui în ordine tigăile, borcanele de condimente, tacâmurile, prosoapele de bucătărie sau chiar pungile. Vei elibera mult spațiu în dulapuri folosind aceste piese.

Descoperă cutiile de depozitare

Știi că ai numeroase obiecte care îţi trebuie la un moment dat, dar nu le folosești atât de des, cât să justifice prezența lor printre sertare. Pentru acestea poţi achiziţiona cutii de depozitare. În ele pot pune lumânări şi sfeşnice, accesoriile pentru decorarea tortului sau formele pentru cookie-uri. Poți pune cutiile undeva sus, pe frigider, vei observa că vei avea loc în sertare, şi în plus vei crea un ambient prietenos.

Montează dulapuri de depozitare minimaliste

Dacă consideri că nu ai suficient spațiu pot apela oricând la corpuri independente. Poți monta dulapuri de depozitare individuale, care nu au legătură cu mobilierul deja existent. În magazinele online sunt numeroase tipurii care pe lângă spaţiul generos de depozitate pe care îl furnizează reușesc să impresioneze şi prin estetică. De la dulapurile suspendate cu aspect minimalist, la cele realizate din metal care completează perfect peretele unei bucătarii moderne. 

Acestea sunt doar câteva dintre obiectele care te ajuta să îmbunătăţeşti modul de organizare a bucătăriei. Totuși nu sunt singurele, cu siguranță şi tu ai câteva trucuri care îşi asigură gestionarea eficientă a obiectelor din bucătărie. Trebuie precizat că cel mai mare inamic al unei bucătării răvăşite este supraaglomerarea. Deci înainte de a începe să achiziţionez noi lucruri indispensabile, fă o curățenie generală şi scapă de mărunţişurile care îţi complică existența în bucătărie.

Sursa de imagine:
New Africa / Shutterstock.com

17 thoughts on “Tu știi cum să optimizezi spațiul din bucătărie?

  1. Un articol clar și concis, cu recomandări foarte util în ceea ce privește optimizarea spațiului în bucătărie. Nu mai spun că produsele de pe bonami sunt o alegere grozavă <3
    Și eu folosesc cutii de depozitare și organizatoare, însă ideea cu dulapurile minimaliste nu am pus-o în practică, însă e o idee foarte bună.

  2. Util si concis articolul tau, sunt de acord, si eu am tot felul de organizatoare, de recipiente pentru paste, cereale etc si incerc tot timpul sa optimizez spatiul bucatariei mele! Multumim!

  3. Anul trecut am făcut o reorganizare, urmează și anul ăsta. Am redus mult din obiectele care reduc spațiul, iar asta e ideea și pentru viitor. Mult pentru sugestii, sigur am nevoie!

  4. Am avut grija sa imi organizez bucataria dupa ce m-am informat bine, inainte. Acum toate sunt la locul lor, este spatiu si pentru altele noi, si am totul la indemana.

  5. Îmi place să cred ceea ce se spune despre mine, că sunt un om foarte organizat, de aceea, cam tot ce se poate organiza … organizez. 🙂
    În același timp, trebuie să fiu mereu conectată la notăți iar de la tine am aflat unele interesante.

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect:

%d blogeri au apreciat: