Toate avantajele unei mașini noi doar pe SIXTSH.ro

Reading Time: 6 minutes

Atunci când vrei să îți cumperi o mașină ai în minte, probabil, foarte multe frici și gânduri care te pot împiedica să iei o decizie corectă. Dacă ai un buget mai generos, nu ar fi de mirare ca dilema cea mai importantă să fie: o mașină mai slab dotată dar NOUĂ sau una bine dotată, dar SH?

Având în vedere că în ultimii 5 ani am schimbat 3 mașini… iar în viitorul apropiat intenționez să mai adaug „colecției” o mașină de familie, am să îți prezint principalele motive pentru care aș alege un autoturism de la SixtSH.ro.

Mașină nouă sau SH?

În „parcul” auto al familiei avem:

 • două mașini cumpărate din reprezentanță (mașini noi);
 • trei mașini SH cu mai mult de un proprietar
 • o mașină SH cu un singur proprietar.

Suntem șoferi decenți: nici exagerat de grijulii, dar nici complet neatenți. Așadar aș putea zice că facem parte din medie.

Principalele dezavantaje ale unei mașini SH

Ce pot spune după mai bine de 10 ani de șofat este că o mașină reprezintă o extensie a celui ce o conduce. Cum avem grijă de corpurile noastre, la fel tindem să avem grijă și de mașinile noastre. Când ne așezăm la volan, ne sincronizăm perfect cu ea. Îmi amintesc că instructorul meu îmi explica faptul că așa cum suntem (ca și personalitate-temperament), așa conducem. Și așa este. Din acest motiv, majoritatea celor ce se gândesc să își cumpere o mașină SH se tem că ar putea ascunde multe vicii. Și, pe bună dreptate. Piața e plină de samsari și nu oricine știe să citească corect o tablă.

Având marele avantaj de a fi căsătorită cu un tinichigiu am înțeles că multe mașini care arată „ca noi” pot ascunde cele mai nebănuite defecte. Și asta este cam nasol. De ce? Pentru că atunci când cumperi o mașină SH, nu primești NICIO garanție. Dacă ai noroc, bine… dacă nu, riști să iei o epavă și să nu mai ai la cine să te mai întorci, nici măcar pentru a-ți spune of-ul.

Principalele dezavantaje ale unei mașini noi

Întâmplător sau nu, debutul meu ca om de vânzări a fost într-o reprezentanță auto. E vorba de una din cele cu mașini noi, la prețuri accesibile pentru români, dar la care nu prea puteai avea prea multe pretenții.

În fiecare zi analizam clienții și nu de puține ori am ajuns la concluzia că tinerii și persoanele care sunt mai dispuse, în general, să riște, nu vor ajunge să finalizeze o comandă.

Competiția directă a mărcii pe care o vindeam eu era, fără dubii, piața mașinilor rulate. La 10.000 euro aveai la dispoziție 3 mărci renumite pentru faptul că nu pot oferi mai mult de 5 ani garanție la tablă… cu pachet de început (aer condiționat, geamuri electrice față, computer de bord și, cu puțin noroc, cruise control) sau o multitudine de mașini rulate, dotate cu navigație, senzori de parcare, senzori automați de ploaie, și mult mai multe opțiuni de siguranță (mai mult de 6 airbag-uri, asistență la pornirea din rampă și o tablă mult mai bună).

Așadar, ce să cumperi cu un buget mai mic sau egal cu 10.000 euro?

Aceasta este întrebarea pe care mi-am pus-o de două ori în ultimii trei ani… și pe care mi-o adresez încă o dată acum.

Prima dată: o mașină SH cu mai mulți proprietari

Am ales o mașină SH care mi-a luat ochii prin culoare și preț. Mereu am visat să am o mașină roșie, așa că nici nu am mai ținut cont de toate „bubele” de sub capotă. Abia după ce i-am prezentat-o soțului meu am realizat pe ce am putut arunca banii. Avusese 4 proprietari, dintre care primul fusese o firmă de taxi. Nu am verificat aceste lucruri înainte de achiziție.

M-a ținut câteva luni (în care am mai „băgat în ea” încă o dată valoarea de achiziție). De doi ani doarme în fața atelierului lui Luci. Nici măcar să o dau la programul Rabla nu m-am îndurat.

A doua oară: o mașină nouă

Anul trecut am decis să joc la sigur și să îmi cumpăr o mașină nouă. Normal că am ales acest lucru pentru că voiam să știu că așa cum o conduc, așa o am. Știam că o mașină nouă mă scutește, cel puțin câțiva ani, de durerile de cap. Și cam așa este. Nu a împlinit încă anul, și nu m-a dezamăgit. DAR… la 10.000 euro nu am putut avea pretenția unei mașini nemțești și nici a unei motorizări prea grozave. Pentru oraș am o benzinară care își face treaba, dar care consumă puțin cam mult. Are AC manual, desigur… dar nu mă îndur să îl folosesc pentru că îmi scade semnificativ performanțele și îmi crește consumul.

În plus, este atât de mică încât nici trotineta copilului nu încape prea bine în portbagaj. Nu m-aș fi putut gândi să cumpăr o mașină prea spațioasă ori propriu-zis „de familie” în acești bani. Nu una nouă, cel puțin.

A treia oară: o mașină SH cu un singur proprietar și 2 ani garanție!

Oferta celor de la www.sixtsh.ro mi se pare incredibilă. Ce fac ei este să ia toate fricile cumpărătorilor și să le înlocuiască cu soluții.

Avantajele SIXTSH.ro:

Un singur proprietar: ei selectează mașini care au avut cel mult un proprietar. Asta înseamnă că există șanse foarte mari ca acea persoană care a condus-o înaintea ta să fie cel puțin la fel ca tine, dacă nu cumva mai grijulie!

Garanție 2 ani: majoritatea mașinilor NOI vin cu garanție standard 2 ani!! Vorbim despre mașini NOI. Ei bine, la sixtsh scapi de samsarii care iau mașini de la bătrânele din Germaia sau avocații din Italia. Știi poveștile, nu? Și ca să fii sigur că nu îți iei țeapă, 2 ani ai liniște! Exact ca în cazul unei mașini noi!

Mașini sigure: pentru că îți oferă 2 ani garanție, e clar că nu își permit să îți ofere variante cu defecte ascunse. Așa cum Luci a putut să îmi spună în 5 minute tot istoricul epavei pe care mi-am cumpărat-o, probabil că la fel de bine pregătiți sunt și angajații lor!

Mare varietate de mașini: indiferent că vrei o mașină nemțească, o asiatică sau o franțuzoaică… pe sixtsh.ro găsești ce dorești!

Prețuri atractive: am aruncat și eu un ochi, tocmai pentru că intenționez să îmi cumpăr o mașină de familie în viitorul apropiat. Au prețuri extrem de bune!

✅ Posibilitatea deducerii TVA-ului, precum și a achiziției în rate (prin credit auto pentru PF sau leasing pentru PJ).

Ce mașină mi-aș lua eu de pe Sixtsh.ro

Am tot spus că aș vrea o mașină de familie, dar asta nu înseamnă neapărat o mașină monovolum, ci mai curând una cu un portbagaj suficient de spațios încât să pot merge la mare sau la munte fără să fiu nevoită să renunț la micile plăceri ale copiilor; spațiu în spate pentru două scaune de copii și ceva mai multe dotări decât acelea standard pe care le avem acum pe oricare dintre mașinile noastre.

Mai mult, cum privim în fiecare zi de pe geam vârful Cozia, ar fi grozav să ne permitem să urcăm mai des pe munte, de data aceasta și cu copiii. Așadar, constituie un avantaj să aibă inclusă tracțiune integrală și o gardă la sol cât mai înaltă.

Și dacă tot am vorbit despre asta, e clar că avem nevoie și de cuplu mai mare, motiv pentru care am alege diesel (cuplu mai mare, consum mai mic).

Urmărind oferta disponibilă pe sixtsh.ro, am ales:

Disponibilă aici.

Avantaje:

Aceasta este o mașină SH, înmatriculată, cu un singur proprietar, care prezintă carte service, garanție din bară în bară, 2 ani, în limita a 30.000 km și Km. 100% reali. Are 7 ani și sub 100.0000 km, la 14.450 euro.

Unde aș duce-o la prima plimbare?

Pe munte, desigur! Mama a visat mereu că va veni ziua când unul din noi își va lua o mașină 4×4 cu care să poată urca pe Cozia. Și la fel și Ionuț.

Cu mai puțin de 15.000 euro, acest vis poate fi împlinit!

Așadar, pentru mașini SH cu avantajele unei mașini NOI, recomand: SixtSH.

Unde?

Șoseaua București-Ploiești nr. 145, București
Program: luni-vineri 09:00-18:30, sâmbătă 09:00-14:00

10 thoughts on “Toate avantajele unei mașini noi doar pe SIXTSH.ro

 1. Foarte bine documentat articolul. Eu aș alege o mașină SH, în detrimentul uneia noi. Nu înțeleg abordarea celor care cumpără mașini noi ca să le poată vinde după 3-4 ani de utilizare.

  Problema cu mașinile SH e că sunt destul de greu de verificat, dar văd că cei de la SIXTH au rezolvat asta 🙂

  1. Cel mai tare mă tentează faptul că sunt disponibile mașini care au avut un singur proprietar înainte. Numai pentru asta și tot merită să cumpărăm de la ei! ☺️

 2. Încă nu am permis, dar plănuiesc să-l iau în curând așa că articolul tău a venit la fix! Mașinile noi sunt tentante, dar foarte scumpe uneori. Însă m-ar tenta și o mașină SH de pe SIXTH, sunt bine întreținute din câte zici (iar în tine am încredere deplină).

 3. Anul acesta mi-am cumparat o masina second hand, dar direct de la proprietar, nu prin agentie.

 4. Ai un mod aparte de a prezenta in articolele tale lucrurile. Astfel ca imi vine si mie acum sa caut o masina, desi avem deja doua ce ne sunt suport la nevoie. Clar insa vom apela cand va fi cazul la cei de la Sixth 🙂 Mersi mult de recomandare!

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect:

%d blogeri au apreciat: