Rețeta succesului se bazează 90% pe ustensile. Restul este AMBITION!

Reading Time: 5 minutes

O bună parte din perioada mea de inițiere în ale maternității mi-am petrecut-o ca mamă singură.

Nu e ușor să fii și mamă și tată pentru copilul tău… Dar adevărul este că nu lucrurile ușoare ne formează caracterul. Ci tocmai provocările.

Pentru a obține succesul trebuie să ne împingem limitele dincolo de rezistența noastră. Să ne dăm voie să o luăm de la capăt cu zâmbetul pe buze orice ar fi… Și dacă ajungem să cădem de 9 ori… Să ne ridicăm de 10!

Secretul fericirii nu este să faci ce îți place, ci să îți placă tocmai ceea ce trebuie să faci!

Într-o zi fatidică am descoperit acest citat al lui J.M. Barrie.

L-am văzut, auzit și simțit în același timp. M-a lovit atât de profund încât am înțeles că dacă vreau să pot reuși ceva, trebuie să nu mă mai vait. Și ca să nu mă mai vait… trebuie să îmi elimin motivele.

Și pentru a putea face asta… trebuie să mă împac cu lucrurile din jurul meu, dar mai ales cu provocările.

Și așa am învățat că dacă vreau să am viața pe care mi-o doresc, trebuie să ajung să iubesc să gătesc, să fac curat, să îngrijesc copii și să muncesc. Ca femeie – mamă… cam asta intră în fișa postului.

Viața… privită ca o mare bucătărie

Sunt o gurmandă. Îmi place să mănânc… și deși ego-ul îmi este mai satisfăcut atunci când zic că „mănânc ca să trăiesc”, uneori mă gândesc destul de profund că realitatea este alta.

Eu chiar trăiesc (printre altele) ca să mănânc. Și mă bucur de mâncare… de nu ai idee!

Dacă ai întâlnit vreodată un om care mănâncă orice cu atâta poftă încât și la regim să fii… tot ajungi să guști… atunci poți înțelege cam în ce tipic mă încadrez.

În orice caz, după ce anul trecut am scris articolul Dezvoltare personală cu stomacul plin! Top 13 accesorii de bucătărie DE BAZĂ care NU trebuie să îți lipsească care mi-a echipat bucătăria proaspăt renovată:

… anul acesta același DAJAR magazin mă provoacă să vă vorbesc despre rețete eșuate cu brio… cărora le-am dat până la urmă de capăt!

Gătitul pentru mofturoși

Cu toate că eu sunt o mare mâncăcioasă (și extrem de nepretențioasă), ai mei băieți nu sunt așa.

Și dacă soțul mai e cum mai e… cu piticul chiar am de furcă.

Seara este singurul moment în care ne așezăm toți la masă… așa că trebuie să găsesc ceva care să îmi sune (măcar) dietetic (asta ca să nu mă simt chiar vinovată că mănânc seara), dar care să aibă suficiente calorii pentru a mulțumi un bărbat care muncește fizic și nu mănâncă nimic toată ziua… și care totodată să nu necesite prea mult efort de mestecare (fiindcă juniorul este puturos – opusul meu).

Și așa… am tot dat peste cap internetul… făcând cele mai sofisticate rețete. Și majoritatea mi-au ieșit…

… Dar cum și la școală aveam un talent grozav de a o gafa cu lucrurile simple… cam așa a fost și cu primul meu Quiche cu legume.

Quiche cu legume – basically o omletă dietetică, la cuptor

Eu, cel puțin, cam așa am tratat-o. Că o fi sau nu asta… Dumnezeu cu mila.

Oricum. Îmi amintesc și acum primul Quiche. L-am descoperit pe facebook și m-am îndrăgostit de el. Problema a fost că în loc să fac blatul separat și umplutura apoi… am făcut un mare terci… care semăna teribil cu pizza din pâine uscată și reciclată (prin înmuiere) pe care o mâncam în copilărie. Până și gustul era similar.

Dacă nu ai mâncat niciodată asta… probabil nu ai fost sărac :)).

Oricum, n-ai pierdut nimic.

A doua încercare de Quiche

A doua oară am scos făina din compoziție… și m-am ales cu o omletă la cuptor. Efectiv!

Și a fost tare bună. Atât de bună încât de atunci nici nu mi-a mai păsat că se îndepărtează de rețeta originală… mi-a părut mai ușoară decât aceea pe care o mâncam în tigaie. Și, ghici ce?! Tuturor ne place omleta!

Quiche-ul meu în actualitate

Și pentru că românul este inventiv… iar o femeie adevărată trebuie să facă mâncare și scandal din orice are la îndemână… am ajuns în cele din urmă să prepar un fel de cremă de zahăr ars, fără zahăr ars… și cu multe legume!

Mi-a ieșit așa odată, din greșeală, și a prins atât de bine la public încât a devenit un fel de vedetă pentru mine. Foarte solicitată și foarte iubită de familia și prietenii mei.

Cine-ar fi crezut?

Așa că uitați rețeta pentru pseudo…quiche?!-ul meu celebru:

Ingrediente (pentru 3 porții copioase – lejer 4):

  • 6 ouă
  • 200 g cașcaval
  • 150 ml lapte
  • pui, șunculiță presată, kaizer sau orice altceva, după gust,
  • ardei
  • broccoli
  • ciuperci
  • măsline
  • porumb
  • roșii
  • ceapă verde

Toate legumele sunt după gust și preferințe. De asemenea se mai adaugă sare, piper, cimbru. Eu prefer să nu pun, pentru că am un cașcaval țărănesc destul de sărat. Chiar suficient de sărat pentru un copil de 6 ani.

Mod de preparare:

  1. Se taie cubulețe toate ingredientele, se dă cașcavalul pe răzătoare;
  2. Se adaugă în vasul mixerului ouăle și laptele și se amestecă bine;
  3. Se introduc și restul ingredientelor.
  4. Se toarnă toată compoziția într-un vas de copt ceramic sau de yena termorezistent de la Ambition Romania… și se introduce la cuptorul preîncălzit la 170 grade, pentru aproximativ 40 minute.
Ambition Romania, vas ceramic pentru cuptor
quiche

Și cam acesta este tot stresul.

Noi servim din serviciul de masă Valencia, pe care îl îndrăgim tare!

serviciu de masa valencia, ambition romania, dajar magazin
Sursa foto: dajarmagazin.ro

Pentru cei ca mine, cărora le place viața la Hardcore Mode, toată rețeta se face cu un copil mic (în plin puseu de creștere) în brațe.
În cazul meu mixerul va merge în continuu, chiar și în gol, cât pregătesc ingredientele… pentru că bebelușii iubesc zgomotele albe! 🙂

Deja simt înjurăturile bucătarilor cu diplomă… care știu că acesta nu este quiche. Dar când ești mamă de doi, soție, menajeră gospodină, șamd, mănânci rețete cu nume complicate, reale, doar la restaurant.

Acasă gătești ceva gustos și cât mai ușor de realizat… și îi dai un nume pompos, să te simți bine.

Așadar… vă invit să testați! Se prepară ușor și este extrem de gustos! Textura de cremă de zahăr ars (dată de lapte și ouă) este magică!

Articol scris pentru spring Superblog 2021.

About Author

1 thought on “Rețeta succesului se bazează 90% pe ustensile. Restul este AMBITION!

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: