Purificatorul de aer: un MUST în vreme de pandemie!

femeie relaxata acasa
Reading Time: 5 minutes

De când am renovat am început căutările pentru un purificator de aer. Întâmplarea face că în aceeași perioadă a izbucnit și pandemia, fapt ce mi-a dat un motiv în plus să vreau un aer cât mai curat și lipsit de virusuri și bacterii.

Ce este purificatorul de aer?

Purificatorul este un dispozitiv care te ajută să scapi de până la 99.9% din virusurile și bacteriile din casă, în timp ce îți oferă un aer proaspăt și curat.

Pandemie sau nu, dacă suferi de alergii, ai copii mici, ești însărcinată sau ai un fumător în casă, este esențial să investești într-un astfel de produs. Nimic nu se compară cu o casă curată și igienizată, lipsită de praf, bacterii, virusuri, mucegai și alergeni.

De ce să alegi cel mai bun purificator de aer?

Când mi-am început căutarea am fost zăpăcită de multitudinea modelelor din piață. După o zi întreagă de căutări, am simțit că o iau razna. Atât de multe opțiuni… încât nu mai știam de ce ar fi bine să țin cont, ce este cu adevărat important și ce nu contează.

Era tentant să aleg ceva cu foarte multe funcții, la un preț similar aparatului de aer condiționat, pe principiul că dacă este scump este și bun, dar tot studiind piața am realizat că nu vreau cel mai scump purificator, ci îl vreau pe cel mai bun.

De ce?

Pentru că sănătatea mea și a familiei mele contează. Că se oprește sau nu singur, că îl pot sau nu controla de pe telefon, de la distanță… sincer… contează prea puțin. Ce mă interesează este să pot respira un aer curat și plăcut și să pot lucra într-un mediu care să îmi dea o stare de bine (cu atât mai mult cu cât am mutat și biroul firmei în apartament).

Cum să alegi cel mai bun purificator de aer

După cum spuneam, oferta este variată și generoasă. Totuși, există o serie de criterii care fac diferența. Din acest motiv am să amintesc ce consider eu că este cel mai important atunci când îți alegi purificatorul pentru casă:

Tipuri de purificatoare

Prima dată trebuie să te gândești unde ai vrea să poziționezi purificatorul. Asemenea aparatului de aer condiționat, acesta îți poate oferi flexibilitate, atât ca dimensiune, cât și ca montare. Astfel, vorbim despre mai multe tipuri de purificatoare:

1. Purificator de aer independent, care se monează pe podea. De regulă acest tip de aparat este de dimensiuni medii și oferă avantajul mobilității (poate fi mutat în orice cameră). În general au o capacitate mare de filtrare a aerului, așa încât pot face față unei încăperi generoase.

2. Purificator de aer independent, de dimensiuni mici, pentru noptieră, mașină ș.a.

Sursa foto: lavanuv.ro

3. Purificator de aer cu montare pe perete – în general ele sunt compacte, elegante și utile prin prisma faptului că au „locul lor”. Totuși, consider un mare inconvenient faptul că odată montate nu își pot schimba poziția prea ușor și că necesită găurirea pereților.

Sistemul de filtrare

Aici am întâlnit eu cele mai multe piedici. Există multiple opțiuni și fiecare pare să aibă avantajele sale. Totuși, în urma studiilor efectuate am ajuns la concluzia că eficiența celui cu lampă UV nu poate fi întrecută.

Oricum, uite care sunt cele mai populare variante:

 • purificator cu sistem de filtrare clasic: acesta prezintă un filtru convențional care trebuie schimbat la un anumit interval de timp;
 • purificator cu sistem de filtrare HEPA: acesta m-a încântat prin prisma faptului că oferă protecție sporită împotriva alergenilor (spre deosebire de cel clasic), reținând până la 99.7% din particulele de aer cu o dimensiune mai mare de 0.03 microni, dar și acesta trebuie schimbat cu regularitate;
 • purificator cu lumină ultravioletă: un astfel de aparat poate elimina toate impuritățile din încăpere. În plus, multe astfel de dispozitive folosesc lumina UVC și OZON, realizând o sterilizare completă a aerului.
purificator de aer Lavan, Sterilizator aer UV,
Sursa foto: lavanuv.ro

Suprafața de acoperire

Un alt criteriu important în alegerea purificatorului potrivit este suprafața de acoperire. În acest sens este foarte important să te gândești dacă vrei ca acesta să facă față unei singure camere sau întregului spațiu de locuit. De multe ori este de preferat un aparat mai generos, care să permită sterilizarea aerul de după colț, din încăperile învecinate (ținând ușile deschise, desigur). Este și cazul Purificatorului Lavan, 36W, cu funcție UVC + Ozon și mobilitate la 360 grade. Acesta asigură dezinfectarea și sterilizarea aerului pe suprafețe de 60mp.

sterilizator aer, purificator mobil, lavan
Sursa foto: lavanuv.ro

Funcții ale purificatorului de aer

Fiecare dispozitiv prezintă funcții dintre cele mai interesante. Totuși, nu toate sunt cu adevărat utile. Atunci când alegi aparatul potrivit ție este important să te gândești la ceea de ce ai cu adevărat nevoie. E păcat să plătești suplimentar pentru ceva ce nu îți va fi util, sau să te zgârcești și să renunți la funcții care ți-ar putea îmbunătăți calitatea aerului.

Astfel, cele mai populare funcții sunt:

 • Funcția de umidificare, menită să ajute la menținerea nivelului optim de umiditate din încăpere (totuși, ține cont că dacă aerul din casa ta este deja umed, această funcție nu îți va fi utilă);
 • Timer – care indică timpul de funcționare;
 • Treptele de viteză – cu ajutorul cărora poți seta debitul de aer;
 • Telecomanda – care asigură o utilizare mai ușoară;
 • Sterilizarea obiectelor – este cazul Purificatorului Lavan 36W, care poate steriliza cu ușurință obiecte precum cheile, bijuteriile, telefonul, banii, clanța, laptopul, tastatura și chiar periuța de dinți!! Este o adevărată comoară mai ales atunci când ai copii mici sau îți este frică de mediul cu care ai intrat în contact.
purificator de aer cu telecomanda lavan 36 W
Sursa foto: lavanuv.ro

Recomandare purificator de aer

Așadar, un astfel de dispozitiv ne scutește de foarte mult disconfort. Și, vestea bună este că se găsește pe piață la un preț de-a dreptul accesibil. Personal recomand Purificatorul Lavan 36W, care este disponibil online la doar 389 lei pe lavanuv.ro. De asemenea, pe site găsești mai multe produse de calitate care oferă protecție avansată și te ajută să menții cât mai curată orice încăpere!

lampa UV pentru sterilizarea aerului din casa
Sursa foto: lavanuv.ro

Așadar, sper că acest material ți-a fost util și te-a ajutat să decizi ce purificator de aer ar fi cel mai potrivit pentru tine. Aerul din casă este mai important decât orice! Un aer curat și purificat asigură o viață mai sănătoasă și mai bună!

Lasă-mi, te rog, un comentariu și spune-mi care este cel mai important criteriu, din punctul tău de vedere, în alegerea unui astfel de dispozitiv!

Sursa foto copertă: 123rf.com

10 thoughts on “Purificatorul de aer: un MUST în vreme de pandemie!

 1. Interesant! O să le recomand și socrilor mei, sunt fumători ambii și, sincer, au nevoie… Dar mă tentează și pentru mine 🙂

 2. Oh, God! Am nevoie de o gură de aer… Una curată!
  Dapst, e un articol util, evident!
  Acum… Bre trebuie să fiu sincer cu matale, sunt șocat… Și sincer, sunt puține lucrurile care pot avea efectul ăsta asupra mea.
  Știu ce este acela un purificator de aer și care este utilitatea lui, dar atât de mic și atât de eficient?
  Cum ai pus mâna pe oferta asta? Eu asta vreau să știu… Ai pile, lasă că știu eu, și nu, nu e corect…
  UN PIC DE CORECTITUDINE, UN PIC DE CORECTITUDINE!
  Acum, să ne întoarcem la subiect…
  Dimensiunile contează și sănătatea mea la fel și tocmai ăsta e motivul pentru care am tot evitat să cumpăr un purificator de aer. Știi tu, dimensiunile exagerate și complicațiile, filtre, curățare etc. Sunt comod (mă numesc Alex Popa), da, e un mod de viață…
  Ascultă, când am ajuns la recomandare, perplex e puțin spus. Știu de ultraviolete și beneficiile lor, dar girl, dispozitivul ăsta e magic (dacă are capabilitățile de care discutăm, și nu mă îndoiesc că e așa). E magic? Bănuiam eu… Umbli cu vrăjitorii, știam și asta, dar hai, că trec cu vederea, suntem prieteni…
  Ok, 1-0 pentru tine, dar tocmai am făcut 1-1, și sunt pe cale să înscriu și al doilea gol, că, ghici ce…
  Dapst, cumpăr două!
  Super, mulțam pentru informații, Grațiela și felicitări pentru articol!

 3. Chiar în acest moment părinții mei cauta un astfel de dispozitiv. Cred ca o să îmi iau și eu unul, mai ales că locuiesc în București și aerul este mai poluat. Merci pentru informații!

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect:

%d blogeri au apreciat: