Lift în vis. Ce înseamnă când te visezi în lift

lift în vis
Reading Time: 3 minutes

Sunt ani buni de când mă preocupă studiul viselor. Și tocmai pentru că sunt de acord cu teoriile psihanalitice, care susțin faptul că:

„Visul este un fapt organic, rezultat din diminuarea activității creierului în timpul somnului”

Freud, Opere Esențiale, vol. 2 – Interpretarea viselor

… nu acord o foarte mare importanță viselor. Sunt conștientă că ele reprezintă modul creierului de a ne proteja somnul de distracțiile exterioare (zgomote, stimuli kinestezici, de temperatură, șamd), precum și de cele interne (foame, nevoie de a urina, dureri diverse).

Cu toate că există și o teorie populară care atribuie viselor semnificații profetice, eu, personal, prefer să rămân la ideea că aceste imagini ne semnalează mai curând o existență trecută, stocată în inconștient… decât ceva ce va urma să se întâmple.

Sigur, acțiunile trecute au consecințe. Pe principiul acțiune și reacțiune... un vis despre ceva din trecut ar putea oferi informații cu privire la ce urmează să se întâmple în viitor.

Bazându-ne pe experiența anterioară avem capacitatea de a anticipa/premedita reacțiile viitoare.

Citește și: Semnificatia visului in care apar bebelusi

Lift în vis

dictionar vise lift, lift in vis,

Astfel, deși nu acord importanță tuturor viselor, unele au puterea de a mă pune pe gânduri. Iar azinoapte am avut un astfel de vis. Și cum semnificația visului în care apare un lift este destul de puternică, m-am gândit că ar putea fi constructiv să împărtășesc cu voi niște potențiale interpretări.

Astfel, liftul în vis are cam aceeași semnificație ca scările sau vehiculele.

Liftul reprezintă un simbol al vieții. Mai profund de atât, el oferă informații cu privire la propriile trăiri interioare, la conștiință.

Un vis cu lift poate apărea ca un semnal al inconștientului de a reanaliza propriile acțiuni. Este un mod de a ne face atenți la ceea ce se întâmplă în viața noastră.

Un lift poate apărea în vis după un eveniment care ne-a zguduit, sau care ne-a oferit speranță. Poate fi vorba despre o discuție mai aprinsă, din care subiectul a simțit că a pierdut – într-o formă sau alta – ceva esențial pentru sine. Sau, în sens pozitiv, atunci când se așteaptă o promoție, o promovare, poate apărea simbolul ascensorului.

Interpretare vise lift

Așadar, există mai multe moduri în care putem visa un lift.

Cel mai adesea visele de acest tip se prezintă în felul următor:

Vis lift care urcă – de regulă acesta oferă informații cu privire la un eveniment plăcut, o ascensiune pe plan social, economic, intim, moral (în funcție de preocuparea cea mai intimă a subiectului). Unii ar putea spune că este un semn bun. Din punct de vedere psihologic acesta ar reprezenta mai degrabă un semnde vindecare emoțională.

Vis lift care cade sau coboară – putem vorbi despre anunțarea unor emoții negative. Subiectul se poate simți trist, supărat, dezamăgit, frustrat cu privire la o situație „vitală”.

Vis lift care urcă și coboară – dacă visezi că urci și cobori cu liftul, atunci probabil ești conștient de urcușurile și coborâșurile din viață. Poate că tocmai ai avut un proces interior, o discuție cu tine sau cu altcineva din care ai remarcataceastă inconsecvență a vieții.

Vis lift blocat – dacă visezi că ești într-un lift blocat este foarte posibil ca acesta să fie cel mai profund sentiment al tău cu privire la viață. Unde, în viața ta, ai vrea să avansezi dar nu poți? Ce te blochează?

Citește și: Șerpi în vis. Ce înseamnă când visezi șerpi?

Dictionar de vise: Cu cine te afli în lift?

În foarte multe vise de acest gen apărem singuri. Totuși, uneori se mai întâmplă să fim în lift cu altcineva. Când acesta este cazul, putem aprecia mai bine direcția în care ne îndeamnă inconștientul nostru. Uneori persoana din vis este exact cea la care se face referire (partenerul, un părinte, un șef), dar sunt și situații când inconștientul ne cenzurează trăirile, afișându-ne un necunoscut sau o persoană care, aparent, nu ar avea nicio semnificație pentru noi.

În astfel de cazuri problema trebuie tratată mai în profunzime. Atunci ne gândim la trăirile din vis, emoțiile resimțite… precum și la trecutul nostru real: unde, în trecut, am mai simțit asta?

Citește și: Ce inseamna cand visezi ca te ratacesti? Interpretare vise

Ce înseamnă când visezi lift?

Așadar, când visezi un lift, trebuie să te gândești la ce se află în interiorul tău, la dorințele tale cele mai profunde, la ceea ce ți-ar putea tulbura liniștea.

Liftul este viața ta, conștiința ta, starea ta de bine. Încotro se îndreaptă? Cum te simți cu tine? Cine ești tu, atunci când ești în lift?

Dacă și tu ai avut un vis în care erai într-un lift, te invit să îmi povestești în comentarii! Poate vom putea obține o interpretare pertinentă împreună!

Sursa foto: freepik.com

Te îmbrățișez,

Grațiela.

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect: