Crede-mă: Bebelușul tău vrea să investești în electrocasnice de top!

mama si copil in bucatarie
Reading Time: 6 minutes

Sunt două săptămâni de când am devenit mamă de doi.

După 9 luni de pregătiri… de amenajări, cumpărături și analize, în sfârșit au intrat toate în normalitate. S-a născut copilul și am scăpat de stres!

Cât suntem însărcinate așa ne amăgim. Credem că greul se va termina când vom vedea odată puiul de om afară.

În realitate… greul abia începe!

Lucruri pe care le ignorăm cât suntem însărcinate

Printre zecile de gânduri, decizii legate de nume, culori, decorațiuni, medici, sisteme de purtare și cărucioare… toate grămadă… ignorăm câteva aspecte EXTREM de importante.

Avem tendința de a ne concentra EXCLUSIV pe lucrurile EVIDENTE legate de bebe, dar nu ne dăm seama cât de important este să acordăm atenție lucrurilor care ne fac viața mai ușoară.

CUM?

Simplu: investind în ELECTROCASNICE DE CALITATE.

Te-am pierdut?

Te întrebi ce legătură pot avea electrocasnicele cu bebelușul?

Bebelușul va avea nevoie de tine. Iar tu vei avea nevoie de ajutor. Asta înseamnă:

 • un corp sănătos – implicit o alimentație cât mai echilibrată și alimente de calitate;
 • un mediu cât mai steril pentru tine și pentru bebe;
 • odihnă – cât mai puțin timp petrecut făcând altceva decât să stai cu bebe.

Spălatul vaselor manual, sterilziarea biberoanelor și a pompei de muls ori a accesoriilor, gătitul zilnic și cumpărăturile (pentru că frigiderul nu menține alimentele proaspete) te pot epuiza. Nu mai zic de faptul că îl schimbi pe pitic de câteva ori pe zi și ai nevoie de o mașină de spălat care să nu te lase la greu și care, eventual, să îți și usuce hăinuțele, să le dezinfecteze și să le facă gata de purtare!

Electrocasnice de calitate = mai mult timp pentru bebe!

Dacă și tu ești ca mine: stai singură cu bebe, ai soțul la muncă toată ziua și mai trebuie să faci și diverse prin casă, atunci știi deja cât de obositor este.

Înainte să nasc am avut câteva tentative de a-mi schimba mașina de spălat rufe, precum și de a-mi cumpăra mașină de spălat vase… dar mi-am ignorat instinctul. Am considerat că este o cheltuială pentru care nu mă simt încă pregătită (având în vedere câte altele sunt pe listă).

Așa că, după două săptămâni… mă regăsesc epuizată și hotărâtă să las alte priorități și scuze la o parte și să investesc în câteva instrumente care să îmi mai ia din muncă și să mă ajute să mă relaxez mai mult.

Mașina de spălat vase: un MUST când ai copil mic

Ai mei au fost mereu fani ai mașinilor de spălat vase.

Eu, însă, am considerat asta snobism. Mă gândeam că e aiurea ca pentru trei persoane să investesc într-un astfel de obiect. Nu îi înțelegeam utilitatea.

Aveam timp să spăl… și mă și relaxa, pe deasupra.

Acum, însă… de când durează 3 ore să pregătesc o singură masă… aș da orice ca după ce reușesc să adorm „teroristul”, să merg direct în pat. Fără escală în bucătărie la maldărul de vase care mă așteaptă în chiuvetă.

Așa că am decis să nu mai amân și să fac odată ceea ce ar fi trebuit să fac de mult: să îmi iau mașină de spălat vase.

Și, dacă îți amintești, nu de mult am scris acest material în care vorbeam despre importanța funcției antibacteriene în electrocasnice, declarându-mi, totodată, pasiunea pentru produsele Toshiba.

Așa că am decis să arunc o privire pe site-ul TOSHIBA pentru a găsi cea mai potivită mașină de spălat vase pentru noi.

De ce vreau mașină de spălat vase Toshiba

Pentru mine brandul japonez reprezintă un etalon în ce privește:

 • Eficiența;
 • Design-ul;
 • Tehnologia;
 • Inovația.

Astfel, eficiența, designul modern, tehnologiile de ultimă generație reprezintă cele mai importante aspecte ce fac din Toshiba un brand ce ridică standardele în materie de electrocasnice.

Pentru că m-am săturat de sterilizat pompa de muls și biberoanele (pe care încă le mai folosesc atunci când sunt nevoită să plec de acasă), ori lingurița lui specială cu care îi dau vitaminele… am nevoie de o mașină de spălat cu funcție de igienizare și filtru antibacterian.

Astfel, voi putea împușca mai mulți iepuri dintr-o lovitură!

Triplă igienizare: Particularitățile mașinilor de spălat Toshiba, numai bune pentru bebe!

Programul de igienă Toshiba

Realizează o spălare puternică, la 70°C. În felul acesta pot fi sigură că majoritatea virusurilor și bacteriilor vor fi distruse!

Lampă UV Toshiba Sanitization

De multă vreme am dezvoltat o obsesie pentru tehnologia de sterilizare cu UV. Faptul că mașina de spălat vase are lampă UV în filtru mă face să fiu și mai fericită. Germofobul din mine poate respira ușurat știind că bacteriile sunt distruse complet, iar vasele mele nu doar că lucesc (așa cum nu o fac niciodată, oricât de bine le-aș spăla eu manual), dar sunt și incredibil de igienizate.

Filtru Antibacterial – LIFE Protection

Al treilea element incredibil care mă ajută să dorm liniștită (și aproape că mă face să vreau să pup mașina de spălat vase) este filtrul antibacterian LIFE Protection. Acestea aplică tratamente anti-microbi în părțile mașinii ce iau contact cu apa. În felul acesta este inhibată acumularea de microorganisme în interiorul mașinii de spălat.

În plus, dacă și tu ai probleme cu nivelul crescut de umiditate în casă, poți fi liniștită. Acest filtru îți dă siguranța că nu vei avea niciodată urme de mucegai pe vase sau pe aparat.

Bureții pot fi adesea surse veritabile de microbi și bacterii. Apa cu care spălăm manual nu este, întotdeauna, suficient de fierbinte și de intens aplicată pentru a distruge microorganismele.

Așa că dincolo de faptul că îți ușurezi munca enorm, ai grijă și de sănătatea familiei tale!

Alte electrocasnice în care să investești când ai copil mic

Combina frigorifică (frigiderul)

Am scris deja în acest articol despre beneficiile unui frigider performant… și am dat ca exemplu modelul Toshiba GR-RF646WE-PMS.

Când ai copil mic NU MAI AI TIMP SĂ GĂTEȘTI… și nici să mergi toată ziua la cumpărături.

Mie, personal, îmi lipsesc orele petrecute în bucătărie pregătind bucate exotice în fiecare zi. Acum, pentru că alăptez, trebuie să fiu mult mai atentă la dieta mea. Am nevoie de fructe și legume proaspete în permanență. Dar nu am cu cine lăsa copilul… numai pentru a face cumpărături. Și, sinceră să fiu, nici energie nu am.

Așa că mă salvează enorm combina frigorifică. Este cea mai bună investiție pe care am făcut-o vreodată. Mâncarea rămâne proapătă mai multe zile, pot găti mai rar și pot avea în permanență fructe și legume pentru a-mi pregăti salatele și gustările atât de importante în perioada de lehuzie.

Cuptorul cu microunde

Mama a fost mereu împotriva cuptoarelor cu microunde… în general datorită unor aberații care au circulat cândva pe internet.

Eu, însă, găsesc acest aparat indispensabil.

Pentru a încălzi o porție de supă, pe aragaz, stau 7-8 minute… și murdăresc o crăticioară în plus.

Așa, în 2 minute supa este gata de a fi servită. În plus, ea se află deja în castron. Scap de niște vase murdare.

Când ai bebe este extrem de important să eficientizezi timpul la maxim!

Mașina de spălat rufe cu uscător

Și despre mașinile de spălat rufe am vorbit în articolul amintit mai sus.

Pe aceasta urmăresc să o schimb și eu cât de curând. Mi-am luat uscătorul recent, separat… și consider că este cea mai bună investiție pe care aș fi putut-o face.

Îmi amintesc ce enervant era când îl aveam pe Ionuț mic și uscam rufele pe culme. Dincolo de faptul că dura o veșnicie… puneam degeaba o tonă de balsam, că tot a fum veneau mirosind.

În plus, afară mai sunt insecte, păsări și alte surse de microbi.

Iarna, pe de altă parte, uscam rufele în casă. Astfel creștea gradul de umiditate și ne expuneam riscului de a realiza un mediu optim pentru mucegai.

Tehnologia te ajută să ai un somn liniștit

Am renunțat să cred că invențiile moderne sunt „mofturi”. Tehnologia ne ajută să avem o viață liniștită, fără griji suplimentare și fără stres.

Atunci când rufele sunt spălate și curate, când vasele strălucesc și mâncărica este bună… bebe doarme liniștit, iar tu poți să îți vezi de treburi sau chiar să te așezi, frumos, în pat, recuperând puțin din somnul pe care îl pierzi noapte de noapte!

Tu ce părere ai despre importanța electrocasnicelor performante? Lasă-mi, te rog, un comentariu!

Te îmbrățișez,

Grațiela.

Sursa foto: toshiba-lifestyle.com, freepik.com, arhiva proprie

20 thoughts on “Crede-mă: Bebelușul tău vrea să investești în electrocasnice de top!

 1. Foarte util articolul! Chiar ma uitam de un frigider nou și mi-ai dat o idee buna. Cat despre importanta electrocasnicelor noi am aceiași părere, mașina de spălat cu uscător încă o consider cea mai buna achiziție pe care am facut-o, iar mașină de spălat vase o am și eu pe lista de dorințe.

 2. Ma bucur ca ai abordat acest subiect! Desi inca nu avem un bebelus, trebuie sa recunosc ca electrocasnicele de calitate sunt esentiale. Masina de spalat vase este atat, dar atat de utila! Noi cautam acum o masina de spalat rufe cu uscator.

 3. Am ales cu grija electrocasnicele din casa pentru a avea mai mult timp pentru familie, dar si din considerente de igiena, calitatea serviciilor.

 4. Un articol care chiar iti da un chef nebun de shopping ! :)) dar un shopping util, as spune eu . Ma gandesc de ceva timp la un uscator de rufe si la o masina de spalat vase! Clar in viitorul apropiat imi vor salva din timp si energie 😁

 5. Electrocasnicele moderne sunt de nelipsit din viata unei mamici. Vai, nu stiu ce m-as face fara ele. P.S. Felicitari pentru bebe 2!

 6. Eu sunt convinsa ca electrocasnicele te ajuta! Si nu doar atunci cand ai un bebelus ci si cand ai un copilas mai mare 🙂

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect:

%d blogeri au apreciat: