Tu stii ce inseamna cand visezi ca iti cad dintii?

dinti in vis
Reading Time: 4 minutes

Visezi ca iti cad dintii? Și ce simți când te trezești? Probabil că anxietate… nu?

Visul în care rămâi fără dinți este unul destul de comun și de îngrijorător pentru mulți oameni. Dar oare are caracter premonitoriu? Vei pierde pe cineva la care ții?

Cea mai simplă explicație nu este întotdeauna cea corectă. Adevărul nu este de multe ori deloc simplu și înainte să ne hotărâm în favoarea unei acceptări cu atât de multe implicații, vrem să ne asigurăm că am dat dovadă de toată prudența.

Sigmund freud

Pornim și de această dată de la premisa că în spatele oricărui vis se află mai degrabă o refulare a inconștientului sau o tentativă a acestuia de a ne proteja somnul și de a preveni trezirea.

Totuși, pentru că în teoriile onirice dintele a avut mereu un loc special, am decis să împărtășesc cu voi câteva considerații care să vă ajute să vă faceți o idee mai bună cu privire la ce ar putea inconștientul să vă transmită prin intermediul acestui vis.

Dinti in vis

Dinții simbolizează în general deciziile, poarta de intrare solidă care te ajută să muști viața din plin!

Realitățile interioare și exterioare trec prin dinți, aceștia devenind astfel o formă de exprimare. Dinții sunt organe anexe foarte dure ce reprezintă energia fundamentală a ființei și a integrității.

Astfel spus, un dinte in vis reprezintă o reflexie a ființei. Astfel se poate spune că atunci cand iti apar dinti in vis primești un mesaj referitor la cine ești, cine ai devenit și care sunt fricile tale interioare privitoare la aceste transformări.

Dacă ai des vise cu dinti ar trebui să meditezi asupra capacității tale interne de a primi ideile noi, iubirea, „hrana spirituală”, precum și echilibrul și stabilitatea.

Citeste mai departe pentru a vedea vis dinti – interpretare.

Interpretare vise dinti

Dacă te întrebi ce înseamnă când visezi dinti atunci te invit să te gândești la următorul lucru: când mâncarea intră în gură, ea transmite emoții, sentimente care pot afecta dinții. La fel este cu orice altceva ce ești nevoit să „înghiți” de la alții.

Care este starea dintilor din vis? Sunt sănătoși sau, dimpotrivă, sunt stricați?

Un dinte dureros sau stricat poate însemna că ești sătul să suporți lucruri distructive din viața ta. Poate că ești sătul de anumiți oameni, de o anumită situație sau de lucruri pe care ți le spui mereu pentru a „fi bine”.

Astfel, un dinte alterat in vis indică o slabă afirmare de sie, o realitate inacceptabilă precum și teama de a te afirma, cu toate responsabilitățile pe care le implică aceasta.

Anumite vise cu dinti ne invită să contemplăm asupra lucrurilor care ne mănâncă tacit, ne rod din interior și ne fac viața mai puțin plăcută.

Ce inseamna cand visezi ca iti cade un dinte?

Dintii in vis mai reprezintă și dorința ta de a merge înainte cu o anumită situație, capacitatea de a da viață gândurilor și emoțiilor tale.

În acest caz, dacă îți apar dinti cazuti in vis atunci este foarte posibil să fie vorba despre un conflict interior puternic. Mai mult, se face trimitere spre o culpabilitate. Te poți simți vinovat de producerea unui eveniment și nu știi cum să rezolvi situația.

Dacă visezi ca iti cad dintii prematur atunci ai impesia că ceilalți iau decizii în locul tău. Poți simți că viața nu îți mai aparține, tocmai pentru că ceilalți au mai multe de spus decât tine.

Când în vis cad dintii se poate și să îți fie frică de un anumit secret din interiorul tău care ar putea fi adus la suprafață. Desprinderea dinților are legătură cu frica de a fi descoperit un secret pe care nu l-ai spus nimănui.

Am visat ca imi cad dintii!

Și pentru că tot am vorbit despre visele în care îți cad dinții, am să îți povestesc și eu unul, pentru care interpretarea s-a potrivit la fix.

La acel moment mi-a fost foarte greu să accept, dar în timp am realizat că inconștientul meu scosese la suprafață adevărul.

Cu o săptămână înainte de nuntă (la prima căsătorie), am visat că eram într-o catedrală mare, mireasă… și când să intru în biserică am constatat că mi-a căzut un incisiv din maxila superioară. Eram foarte speriată că nu aș putea zâmbi în poze…

… Acea căsnicie a durat trei ani, dar ea s-a încheiat, în realitate, cu mult înainte de a începe. Visul, în sine, mă anunța că urmează să fac ceva cu care nu sunt de acord, ceva ce mi-ar fi furat zâmbetul, că iau o decizie pripită.

Ce inseamna cand visezi ca ti se misca un dinte?

Un dinte care se misca in vis face referie la o decizie pe care trebuie să o iei și de care nu ești foarte sigur. De asemenea, poate fi o situație incertă din viață. O nemulțumire pe care nu o exprimi sau pe care simți că și dacă ai exprima-o nu ai rezola nimic.

Totuși, poate fi și o invitaâie la a-ți structura mai bine gândurile și ideile și a-ți schimba atitudinea/comportamentul referitor la o anumită situație.

Dintele nu a căzut încă, așa că încă mai poți schimba ceva!

Dinte rupt in vis

dinti rupti

Un dinte rupt in vis face referire la o confruntare față de cineva sau față de o situație care te depășește. Totuși, te încăpățânezi să continui și să te bați pentru ideile tale, sau pentru ceea în ce crezi.

De asemenea, este posibil să fii rigid și să te forțezi să mergi dincolo de capacitățile tale într-o anumită situație.

Vis dinte cu sange

Când dinții din vis au sânge acest lucru poate fi un indiciu privitor la o decizie pe care o ai de luat. Este ca un vulcan mic ce erupe în interiorul tău și lasă emoțiile negative reprimate să iasă la suprafață.

Poate fi o trimitere și spre o ruptură afectivă, mai ales în relație cu mama sau cu copiii. Sângele din vis are legătură cu durerea și dezamăgirea pe care le ții în tine.

Pentru o interpretare și mai exactă se recomandă menționarea expresă a dintelui care cădea.

Dinții din partea superioară dreaptă vorbesc despre o dificultate în găsirea locului cuvenit. Cei din partea superioară stângă oferă indicii cu privire la realizarea dorinței de a fi.

Partea inferioară dreaptă vorbește despre incapacitatea de a-ți construi viața corect, în timp ce aceea stângă indică faptul că nu primești în familie recunoașterea afectivă de care ai nevoie.

Tu ce vis cu dinti ai avut? Lasă-mi un comentariu!

Te îmbrățișez,

Grațiela.

Sursa foto: freepik.com

1 thought on “Tu stii ce inseamna cand visezi ca iti cad dintii?

 1. Foarte interessante si deme de refllectat la ele, afirmatiile dv!
  Am visat de citeva ori in Viata ca imi cad dinti si,din pacate la un timp dupa aceste vise am aflat fie de moartea cuiva fie de boala cuiva drag. Acum 10 ani mi-am pierdut Mama si cu.citeva saptamini inainte visasem ca imi pierd trei dinti din partea stinga,jos cu singe amestecat cu tarina….,
  Sincer mi se stringe sufletul cind visez asa ceva…
  Acum 2 zile am visat.ca mi -a cazut un molar pe care cu 2 luni de zile in urma l-am imbracat.cu portelan,si un dinte alaturat,Colorado parca,desi in Realitäten Nu Este asa.
  Am avut o zi proasta dupa aceea, gindindu-ma la acest vis,Mai ales ca sunt in calatorie si gerade.
  Daca imi puteti da vreun sfat,v-as ramine profunde recunoscatoate!

Spune-mi, te rog, ce gândești despre acest subiect:

%d blogeri au apreciat: